Viikkotehtävä 21 Tuunaa paikka nimensä näköiseksi. Kiinnitä huomiota erikoisiin paikannimiin, kuten Prinsessaraittiin, Kännikujaan ja Uhrimäkeen, ja tutki kuinka hyvin paikkojen nimet ja niiden todelliset luonteet kohtaavat. Lopuksi tuunaa paikka nimensä näköiseksi.

kummitaiteilijat

Muistomerkki Morkulle

Morkku – pieni suvihuone -teoskokonaisuus jatkaa Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin taideteosten sarjaa, jossa eri ihmiset muistelevat itselleen merkityksellisiä paikkoja. Tämän kertaisessa teoksessa muistellaan morkkua, pientä suvihuonetta, joka on sijainnut Hammin talon puutarhassa. Ilmeisesti morkku rakennettiin alun perin väliaikaiseksi asuinrakennukseksi, jossa asuttiin kunnes tontin päärakennus valmistui. Myöhemmin morkkua on käytetty varastona, verstaana ja varakeittiönä. Nykyään morkusta on jäljellä vain maahan vajonnut kivijalka.

Teoskokonaisuuden rungon muodostaa teosvideo. Lisäksi Hammin talon pihaan on pystytetty tälle nyt jo puretulle rakennukselle pieni muistomerkki, joka on koottu morkun paikalta löytyneiden esineiden jäännöksistä.

Teospaikka: 23.5.-31.12.2011, Hammin talon piha, Sorkkistentie 91, Eura

Morkku (klikkaa suuremmaksi)

Vastauksen video

Viikon kummitaiteilijat

Kuvataiteilijat Kalle Hamm ja Dzamil Kamanger

morkku_kuva_01

Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin taiteen rajoja kokeileva teoskokonaisuus puretusta vanhasta talosta, muistoja sukupolvien takaa, leikkiä, nettivideo, ympäristötaidetta… katso video!