Kimmo Välimäki 4.1.2011 Tuotantoassistentin mietteitä

tuotantoassistentin mietteitä

Aloitin työt Turku 365:n parissa marraskuun viimeisellä viikolla. Kaupunkiin oli tullut talvi kuin varkain, mutta meillä oli jo mielessä loppukesä 2011. Ensimmäinen tehtäväni vaikutti erittäin haasteelliselta, mutta sitäkin innostavammalta. Aloitinkin työni intoa puhkuen.

Tehtävänäni oli selvittää Turun kaupunkikeskustassa olevien kiinteistöjen haltijat ja kysyä, voiko erään kaupunkitaideteoksen puitteissa yksi tai useampi tanssija kiivetä heidän rakennustensa seinustoille tai katoille. Odotin saavani nuivia vastauksia, mutta kerrottuani mistä on kyse, vastaanotto yrityksissä ja julkisyhteisöissä on ollut erittäin myönteinen.

On ollut ilo huomata että kulttuuripääkaupunkisäätiön virallisten yhteistyökumppaneiden lisäksi muutkin yritykset ovat ymmärtäneet kulttuuripääkaupunkivuoden arvon ja suhtautuvat positiivisesti jopa hyvin epätavanomaistakin taidetta kohtaan.

Uskon, että tästä on hyvä jatkaa, nyt kun lomat on vietetty ja koko 365-tiimi on koossa ja Turussa. Tuloksena on varmasti sarja vuoden 2011 hienoimpia kaupunkitapahtumia ja nyrjäyttäviä kokemuksia avoimin silmin kulkeville kaupunkilaisille.

…niin ja siitä teoksesta tulee ehdottomasti hieno.

Terveisin Kimmo Välimäki, tuotantoassistentti