Meiju Lampinen 25.5.2011 Säävarauksella!

IMG_5211

Torkkutyynyt Aurajoen penkeille -teos on saanut Turku365-tiimin avaamaan aamulla ensimmäiseksi joko selaimesta Paikallissää Turku -sivuston tai sanomalehden sääsivun. Symbolit “puolipilvistä, vaihtelevaa, kuurosadetta, sadetta” ovat tulleet harmillisenkin tutuiksi. 100 torkkutyynyn teos, jonka oli tarkoitus avautua jo viime viikolla, on siis joutunut odottamaan toimistossa parempia säitä.

Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen, sanotaan. Korjaisin, että Kulttuuripääkaupungin toukokuu on ihana, mutta oikullinen. Paraikaa Aurajoen varsi näyttää silmiähivelevän kauniilta tulppaaneineen ja Samppalinna verhoutuu uutta elämää pursuavaan lehtivihreään. Ah! Miten mukavaa onkaan talsia (kumisaappailla tai ilman) töihin näissä maisemissa – ja miten värikkäät torkkutyynyt sopisivatkaan tähän maisemaan. Aamun lehdessäkin jo menovinkattiin torkkutyynyistä. Voisikohan olla mahdollista kehitellä koodi, joka poistaisi painotuotteista säävarauksella -tekstillä varustetut vinkit automaattisesti, jos ennuste lupaa koiranilmaa?

Saappaat torkuilla.

Saappaat torkuilla.

Täsmäsää selaimen kirjanmerkeissä ja päivystävän meteorologin numero pikavalinnassa olen miettinyt, että pitäisikö toimiston nurkkaan hommata etanafarmi. Jos viikkopalaverit aloitettaisiinkin yhteisellä lorulla Etana, etana, näytä sarves – Onko huomenna pouta? Kuinka pitkäaikaisia ennustuksia etana voisi tehdä? Entä missä on joskus uutisissakin vilahtanut sammakkomies, tulisikohan hänestä uusin tiimimme vahvistus?

Päätin suorittaa summamutikkaisen ennustuksen. Kirjoitin hakukoneeseen sää turku 6.6. ja ensimmäinen osuma johdatti Ilmatieteen laitoksen sivustolle, jolta selvisi, että tällä hetkellä kaavaillulla torkkutyynyviikolla (viikko 23) on viime vuonna Turussa ollut kahtena päivänä lämpimintä koko Suomessa! Virallinen mittaustulos 7.6.2010: Turku Artukainen, 20,2 C.

Millaisia päivätorkkuja leppeän lämpöisessä säässä voikaan uneksia? Ainakin viileässä ihminen kuulemani mukaan näkee helpommin painajaisia. Jokaisella pilvellä on hopeareunus, sanotaan. Teoksen siirtäminen epävakaisen sään vuoksi nostaa todennäköisesti elohopeaa mittareissa ja näin luultavimmin myös hymyjä suupielissä.

Mutumeteorologisinterveisin taiteellisen johdon assistentti Meiju Lampinen, joka luottaa sattuman synnyttämään ennustukseen ja unohtaa sähköpostin sammakkomiehelle.

Kommentit
  1. irma lampinen 2.6.2011 klo:07:11

    saappaat torkuilla on hauska. terv.irma

  2. Pingback: Kaikki jännä on ennen ja jälkeen pisteen | Arjen löytöretkeilijät