Emmi Kantonen 1.5.2011 Pitsintäyteinen vappu

värikäs läjä

Ei, en bongannut haalarikansan joukosta kevään uutta pitsimuotia, vaan nautin leppoisasta iltapäivästä toimistolla virkattujen pitsiliinojen parissa. Taideklinikan Piknik pitsillä -teosta varten saadut liinat odottivat varastossa lajittelua ja vapunaaton tihkusade ja raekuuro tekivät ajankohdasta otollisen pitsitsekille.

Taideklinikan tuottaja veti siis pitsitossut jalkaansa ja tyhjensi Fidan, Pelastusarmeijan, Emmauksen ja Uffin lajittelukeskuksien lahjoittamat jätesäkit lattialle. Skumppapullo tyhjennettiin urakan aikana myös ja löytyihän joukosta pitsineuleitakin, joita tietysti soviteltiin innokkaasti (kamera toimi peilinä). Neuleet eivät päätyneet vappuasuiksi, joten niistäkin muokataan pyöreitä pitsiliinoja tulevassa pitsien ompeluillassa.

Pallivahan siirtolohkare saa värikkään pitsihunnun näistä liinoista heinäkuuksi. Pitsiä on kaikissa mahdollisissa väreissä, koossa ja muodoissa. Mikäli haluat lahjoittaa oman käyttöä vailla olevan pitsiliinan osaksi kaupunkitaideteosta, ota yhteyttä emmi.kantonen@turku365.fi. Ja valmista huntua sopii tulla ihailemaan piknikkorin kera.

Kiitos kaikille pitsiliinoja jo lahjoittaneille! Pitsien ompeluiltoihin ovat tervetulleita kaikki käsitöistä ja kaupunkitaiteesta kiinnostuneet. Erityistaitoja ei tarvita ja mukaan saa ottaa äidin, ystävän tai harrastustoverin. Voit ilmoittautua etukäteen (s-posti yllä) tai tupsahtaa Turku365 -toimistolle osoitteeseen Linnankatu 3, toinen kerros seuraavina iltoina:

Maanantaina 16.5. klo 19-21, tiistaina 17.5. klo 19-21 ja/tai keskiviikkona 25.5. klo 18-20.

Vapunaaton pitsitsekki (klikkaa suuremmaksi)

  • lepohetki vai laskutoimitusta Lepohetki vai laskutoimitusta?
  • leluauto Mikä ei kuulu joukkoon?
  • Pitsejä ja fatboyta Fatboyt ja pitsit kasassa