Emmi Kantonen 26.7.2011 Pallivahassa yleisöryntäys!

valloittajat

Teos keskellä metsää (toki pikkuista sellaista, ei eksymis- tai karhuvaaraa)! Avajaisissa yli 80 ihastelijaa paikalla! Vinhaa vauhtia täyttyvä vieraskirja ja mielipiteidenvaihtoa tuntemattomien kanssa poluilla ja kiven juurella.

Pallivahan pitsihuntu-teos on löytänyt kävijänsä jo ensimmäisen viikonlopun aikana. Sadesääkään ei estänyt kaupunkilaisia palaamasta lapsuuden leikkipaikalleen ja nuoria retkeilemästä ennenkokemattomaan Pallivahaan. Teosta on kuvattu joka kulmasta ja kivillä kiipeilty, syöty eväitä ja muisteltu millainen maisema kiveä ympäröi kymmeniä vuosia sitten. Avajaisissa moni rohkaistui jakamaan tietonsa Pallin etymologiasta, historiasta tai henkilökohtaisista kiveen liittyvistä tarinoista. Kuultiinpa kivelle omistettu runokin harppumusiikin soidessa vienosti taustalla.

Avajaisvieras tarinoimassa 14.7.

Riskinotto kaupunkitaiteen sijoittamisessa syrjään keskustasta kannatti. Trafiikki kivellä on vilkasta ja naapuruston asukkaita näkee teoksella lähes päivittäin. Vieraskirjaan oli kertynyt nimiä ensimmäisen teosviikon aikana lähes 600! Lisäksi Palli on ilmeisen koiraystävällinne kulttuurikohde, Rolloja ja Rekkuja on lenkitetty kiven ohi päivittäin useita.

Kaikki eivät tyydy ihastelemaan teosta maanpinnalta

Vieraskirjamerkintöjen lisäksi jotkut ovat muuten jättäneet muitakin jälkiä käynnistään…

Mikäs ei kuulu joukkoon?

Terveisin tuottaja Emmi, joka kiikutti retkipussin jämänsä Pallivahan ala-asteen roskikseen.

Kuvia kiveltä, teosviikko 1 (klikkaa suuremmaksi)

  • ja siitä sisään Ja siitä sisään!
  • teoskyltti Teoskyltti
  • ihmettelijöitä viikolla 2 Ihmettelijöitä, ihailijoita
  • lapset kiipeilemässä Lapsia kiipeilemässä
  • hento liukuvärjäys Hento liukuvärjäys sateen jälkee...
  • taustan väriloisto Taustan väriloistoa sateen jälke...