Liisa-Mari Ojala 12.7.2011 Kesätekemistä kaupungissa

postit

Mikä olisikaan parempi tapa irtautua arjesta kuin ruveta arjen löytöretkeilijäksi! Keräsimme kesän viikkotehtävistä parhaita keinoja riemastuttaa ja yllättää niin itseä kuin lähimmäistäänkin kesällä.

Viikkotehtävä 17: Julista hyvää!

Onnea yliopistolla

Mikäli sinulla olisi viimeinen mahdollisuus kertoa maailmalle yksi merkittävä oivallus, viisaus tai oppi, mikä se olisi? Pistä hyvät ajatukset kiertämään ja levitä ne eri muodoissa kaupunkiin.

Hyvänpäiväntoivotus tuulilasinpyyhkijän alla, mietelause hiekassa, liituruno asfaltilla – hyvää voi julistaa miten vain, missä vain! Tehtävä onkin jo saavuttanut suuren suosion mutta hyvää voi tuskin levittää liikaa.

Viikkotehtävä 20: Tee minielämänkerta.

Arjen löytöretkeilijän elämänkerta

Muistele elämäsi merkittäviä hetkiä, kirjoita minielämäkerta ja vie se kirjastoon elämäkertahyllyyn.

Kirjoittaessasi minielämäkertaa vastaa ainakin seuraaviin kysymyksiin:

- nimesi, ikäsi ja synnyinpaikkasi
- elämäsi suurin opetus ja elämäsi suurin saavutus
- elämäsi maukkain ateria, parhaimmat uutiset ja suurin rakkaus
- toteutuneet haaveet ja jäljelläolevat haaveet
- elämänohje tai ajatus johon uskot

Kirjoita vuoden 2011 minielämäkerta postikortille, pieneen ruutuvihkoon, paperiarkille tai vaikka post it -lapulle, ja kiikuta se fyysisesti lähimmän kirjaston elämäkertahyllyyn.

Viikkotehtävä 22: Piilota Aarre


Valitse tavaroistasi yksi henkilökohtainen aarre, etsi sille kätköpaikka ja jätä kätkölle johdattava kartta esimerkiksi bussipysäkin penkille tai kirjaston kirjan väliin.

Kääri jokin sinulle tärkeä esine, jota et enää tarvitse pakettiin ja liitä oheen lyhyt kertomus aarteen taustasta, siitä miten se on kulkeutunut sinulle ja miksi luovut siitä juuri nyt. Piilota aarre esimerkiksi puun koloon, hiekkasäiliöön, postilaatikkoon tai puiston penkin alle. Piirrä reitti kätköpaikkaan ja jätä kartta näkyvälle paikalle auton tuulilasiin, bussipysäkin penkille tai virastotalon odotushuoneeseen. Lopuksi toivo, että aarre pääsee hyvään kotiin.

Viikkotehtävä 26: Lähetä kesätervehdys toisten avustuksella.

Tutkimusten mukaan jokainen ihminen yhdistyy maapallolla toiseen ihmiseen keskimäärin seitsemän muun henkilön kautta. Testaa väittämää ja lähetä tuttavallesi kesätervehdys kädestä käteen muiden ihmisten avustuksella.

1. Mieti henkilö, jolle haluaisit lähettää kirjeen. Hän voi olla ystävä kaukaa menneisyydestä tai viime viikonlopun festareilla tapaamasi tuttava.

2. Kirjoita kirje ja merkitse kuoreen vastaanottajan etu- ja sukunimi sekä kotikaupunki. Voit täydentää “osoitetta” myös muilla henkilöön liittyvillä yksityiskohdilla, kuten ammatilla tai harrastuksella.

3. Anna kirje jollekulle tuttavistasi ja pyydä tätä välittämään kirje sellaiselle henkilölle, jonka hän ajattelee olevan joko maantieteellisesti, harrastuksen myötä tai ammattinsa kautta hieman lähempänä kirjeen vastaanottajaa.

4. Kirjoita kirjeen kuljetusta koskevat ohjeet myös kuoreen. Pyydä lisäksi, että jokainen henkilö, jonka kautta kirje kulkee, kirjoittaisi kuoreen hieman senhetkisestä kulkureitistä ja kesätunnelmista.

5. Jää odottamaan vastausta!

Lisää inspiroivaa kesätekemistä löydät osoitteesta http://arjenloytoretkeilijat.fi/arjenloytoretkeilijat/