Meiju Niskala 21.3.2011 Ilahtumisen anatomia

kiittikortti

16.3. klo 15:38 tapahtuneen ilahtumisen ainekset:

1. Yksi tuntematon helsinkiläinen

2.  Arjen löytöretkeilijöiden viikkotehtävä nro 10: kokeile kiitollisuutta.

3.  Turku365- toimiston porraskäytävä (tarinan mukaan tätä porraskäytävää ratsasti hevosellaan ylös myös kertaalleen Turussa vieraillut Keisari Aleksanteri I).

4. Casagranden talon vanha koliseva postilaatikko.

5. Turku365- toimiston työpiste.

Toiminta:

Toistaiseksi tuntematon arjen löytöretkeilijä kirjoittaa vihreään korttiin keväisen tervehdyksen ja postittaa sen Helsingistä Turkuun. Turussa kortti kulkeutuu postin lajittelukeskuksen ja postinjakajan mukana Linnankatu 3:n toimistoon. Toimistossa pitkähiuksinen mies, pitkäpartainen mies, ponnaripäinen mies, kalju mies, vaaleatukkainen nainen tai tummatukkainen nainen kuljettaa kortin läpi eteisloungen, ohi vanhan kaakeliuunin, kattotähtivalojen alta viiden työpöydän ohi viimeiselle kulmapöydälle. Iltapäivällä kulmapöydän eteen istuu punatukkainen nainen, lukee kortin ja ilahtuu.

Jälkitunnelma:

Kiitollisuus. Onnellisuus. Ilahtuneisuus. Kiitos sinulle tuntematon, joka lähetit arjen löytöretkeilijoiden viikkotehtävän inspiroimana toimistollemme kortin. Se on nyt kehyksissä seinällä, John Cagen nuottien, matkataideteoksen (jossa silmälasipäinen mies piirtää matkataidetta), Hugo Simbergin muotokuvan ja hyllykön (jossa mm. DDR-valmisteinen nenäpilli), välissä.

Onnellinen taiteellinen johtajallinen, Meiju Niskala