Liisa-Mari Ojala 28.10.2011 Äkkiryhmä huolehti liikenneturvallisuudesta ja antoi luvan leikkiä

featuredäkki

“Mitäs täällä tapahtuu?” kysyy  ohikulkeva nuori herra raatihuoneen suojatien kohdalla keskiviikkoiltapäivänä.

Täällä tapahtuu OKL:n kuvataideopiskelijoiden äkkiryhmä eli flash mob (‘tapahtuma, jossa joukko ihmisiä kerääntyy julkiselle paikalle ja tekee ennaltasovittuna ajankohtana jotain odottamatonta’).

Tänään äkkiryhmäagentit saattavat tienylittäjiä suojatien yli ja varmistavat, että autoilijat huomaavat pysähtyä. Kyltissä lukee “AIOMME YLITTÄÄ TIEN”.

Tienylitysten lopuksi autoilijoita kiitetään huomaavaisuudesta, kuten tapana on:

Kun kymmenkunta nauravaista tienylittäjää on saatettu turvallisesti kadun toiselle puolelle, äkkiryhmä suuntaa toiseen iskupaikkaansa Aurasillan kupeeseen, jossa jokainen turkulainen lienee joskus tuskastellut jarrupolkimen unohtaneita autoilijoita.

Äkkiryhmästä riemastuneet rouvat saatettiin tien yli käsikynkässä:

Autoilijoitakin hymyilytti!

Liikenneturvallisuudesta huolehdittuaan äkkiryhmä oli leikkituulella. Ryhmäläiset ilmaantuivat Hansatorille vaivihkaa eri suunnista ja sovittuna kellonaikana kuului huuto:

“Kuka tunnustaa joskus olleensa lapsi?”

Stereoista alkaa soida pää-olkapää-peppu ja agentit ympäri Hansatoria leikkivät mukana. Osa ohikulkijoistakin liittyy mukaan leikkijoukkoon ja hetkeksi ostoskeskus muuttuu lastenjuhliksi.

Pää, olkapää, peppu...

..polvet...

...varpaat, polvet, varpaat!

...silmät, korvat ja vatsaa taputa!

Leikki loppuu ja äkkiryhmä katoaa yhtä nopeasti kuin ilmestyikin. Ohikulkijat jatkavat matkaansa myhäillen ja vievät terveisiä ystävilleen: “Arvaa mitä näin kaupungilla tänään!”

Kannattaa pitää silmät auki, sillä äkkiryhmät voivat yllättää milloin vain, missä vain!