Emmi Kantonen 18.1.2011 2011 avajaisviikonloppu

Logomo 15.1.2011

Huh, 2011 kulttuuripääkaupungin avajaisista on selvitty, nettisivumme alkavat lihota lisääntyvän sisällön myötä ja seuraava taideklinikkakierros alkaa maanantaina.

Tämä tuottaja hyppäsi lauantaina hetkellisesti legginsmalliksi 2011-kulmaan, eikä ihan ehtinyt kipittää muiden mukana jokirantaan avajaisshow’ta ihailemaan. Televisiotaltioinnin ja parvekelasien helinän myötä välittyivät kyllä hektiset tunnelmat kotisohvalle asti, ilman paukkupakkasesta kärsimistä. Turku365-edustus raportoi jokirannassa huipentuneen avajaisyhteisöllisyyden ja juhlan tunnun tuoneen palan kurkkuun.

Missasin siis ison osan avajaishumua, mutta Logomon kulttuurisalit ehdin tsekata myöhemmin illalla. Tilat oli jätetty juuri sopivan raffiksi maalamattomine betoniseinineen, jotka loivat hienoa kontrastia juhlakansan pikkumustille. Täytyy vielä päästä katsastamaan Logomon toisen puoliskon näyttelyt ja design-kahvila, heti kun kalenterista löytyy kokonainen vapaapäivä sitä varten! Onneksi Logomo on auki myös sunnuntaisin.

Avajaisviikonlopun jäljiltä on taas hyvä into ja motivaatio jatkaa Turku365:n taideklinikka-teosten parissa. Vaikka niiden kohdalla ei olekaan odotettavissa rakettisadetta ja huimaa pyrotekniikkaa, ovat tekijöiden statementit mietittyjä ja toteutukset taatusti kaupunkilaisten arkea ilahduttavia! Niiden eteen on kiva tehdä töitä.

Terveisin,

Emmi Kantonen, tuottaja