Meiju Lampinen 3.5.2011 Polkupyörä + ratikkareitti + melodica = TAAG Taideklinikalla

IMG_2919.JPG

TAAG otti torstai-iltana vappuviikolla pyörät alleen, raitiovaunukartastot käteen ja melodican tarakalle ja suunnisti Turun satamaan raitiolinjan 1 aloituspisteeseen.

TAAGin 19. toukokuuta olevassa teoksessa kaikki kolme Turun vanhaa raitiovaunureittiä merkataan kalkitinkoneilla näkyväksi yhden yön aikana. Ensimmäinen reitti eli linja 1. matkaa satamasta Raunistulaan, toinen Nummenmäestä Korppoolaismäkeen ja kolmas kiertää Kauppatorin, Rautatieaseman, Martinsillan, Itäisen Pitkäkadun, Uudenmaankadun ja Eerikinkadun kautta takaisin Kauppatorille. Matkan aikana kuullaan niin muistoja raitiovaunuista kuin kaupunginhallituksen pöytäkirjojakin. Ja niin, tietysti tavataan myös pyörillä kulkeva grilli, Harley Parkinson!

Kurkkaa kuvat linjan 1. testipyöräilystä:

Ennen linjan 1 reitin läpipyöräilyä satamasta Raunistulaan jaettiin ohjeita...

..ja kirjeitä, joista löytyi esimerkiksi jo viime kerralla tutuksi tulleita muistoja...

...sekä raitiovaunujen teknisiä tietoja!

Tekstit luettiin megafoniin matkan edetessä. (Taustalla melodicamestari-Pekka, siitä lisää alempana)

Matkamelodica.

Kypärät ja pipot ojossa, laiva ylväänä taustalla, valmiina matkaan!

Juhlallinen lähtö parijonossa. Kalkitinkoneissa starttasivat Jugi ja Mika.

Testikävelyletkassa kaikui megafonista ohjeita raitiovaunussa matkustaville: Älä viivytä vaunujen lähtöä, sillä muidenkin aika on yhtä kallista kuin sinunkin.

Matka jatkui Turun linnan ohi. Melodica säesti ratikkamuistojen kavalkadia.

Torin laidalla huomattiin, että Kauppiaskatu on muuttunut yksisuuntaiseksi sitten 1970-luvun. Tästä matka jatkui Puutorille ja sieltä Raunistulaan.

Linjan 1. reitin mukana kevään ensimmäisen pyöräretkensä polki myös Taideklinikan assistentti Meiju Lampinen ja kuvat otti assistentti Anna-Sofia Sysser.