Viikkotehtävä 8 Maalaa valolla Viritä kamera pitkälle valotusajalle, tartu tähtisädetikkuun tai taskulamppuun, ja kokeile maalata valolla.

valograffa

Miltä kotikaupunkisi näyttäisi, jos jokirannan ruskeiden penkkien seassa olisi keinutuoleja, pystysuorat aidat olisi taottu koristeellisille kiemuroille ja talojen suoria seinämiä piristäisivät erkkerit ja tornit?

Tee tällä viikolla luonnoksia unelmakaupungista taskulampun ja kameran pitkän valotusajan avulla. Mieti mitä haluaisit kaupunkiin lisätä, ja maalaa ajatus suoraan paikan päälle: piirrä taskulampulla suojatie sinne minne sitä eniten kaipaisit ja tuikkaa muhkeiden lehmusten keskelle lyhdyt. Voit myös kokeilla maalata roskapöntölle hymyhuulet tai muokata betoniporsaasta valon avulla hämähäkin. Muista säätää kamera pitkälle valotusajalle koko maalausprosessin ajaksi!

Tällä viikolla kummitaiteilijana toimii valokuvataiteilija Tatu Hiltunen ja kummikouluryhmänä Paattisten koulun ensimmäinen luokka. Kummien toteutuksista pääset inspiroitumaan keskiviikkona.

Valoa pimeyteen!

Meiju Niskala Arjen löytöretkeilijä ja Turku365-teoksen taiteellinen johtaja

Viikon kummitaiteilija

valokuvaaja Tatu Hiltunen

Tatu_Hiltunen_00_TKU365

Tatu kuvaa maassa, ilmassa ja veden alla. Tatun kuviin törmää muun muassa Imagessa ja Nyt-liitteessä.

Viikon koululaisryhmä

Paattisten koulun Kreivilän yksikön 1.A

P

Paattisten koulun Kreivilän yksikön 1.A luokka on alkuvuoden kokeillut perjantaiaamuisin valograffitien maalailua. Onneksi he aloittivat jo tammikuussa, sillä nyt helmikuussa aamut ovat käyneet jo kovin valoisiksi, minkä viimeisistä kuvista hyvin näkee.

Arjen löytöretkeilijät Yle Turun aalloilla!

Kuuntele viikkotehtävien toteutuksia myös Yle Turun verkkosivuilta.

Kuuntele