Viikkotehtävä 47 Tee tarpeellinen keksintö. Tällä viikolla tehdään tarpeellisia mutta ei vakavia keksintöjä.

chindogu

Mikä on viimeksi ärsyttänyt julkisessa tilassa? Piemeä kujanpätkä ilman lamppuja, liian yksitoikkoiset moottoriteiden reunat vai puistonpenkkien vähyys? Ryhdy tällä viikolla keksijäksi ja ratkaise jokin julkisen tilan käyttämiseen liittyvä haaste luovalla otteella.

Muuta pimeä läpikulkupaikka mukavammaksi perustamalla kujan kumpaankin päähän pyörillä kulkevien katulamppujen lainauspiste. Suunnittele penkittömälle aukiolle kevyt ja pieneen kokoon taittuva puistonpenkkiryhmä, jonka voi säilöä vaikka puunkoloon tai roskakorin alle. Ompele ohuesta kankaasta taskuun mahtuvia kannettavia suojateitä ja tee aloite, jossa pyydetään lisäämään yksitoikkoisten moottoritien varsille päässälaskutehtäviä pitämään kuskien vireystilaa yllä koko matkan ajan, kuten Australiassa on tehty.

Kaikkien suomalaisten keksijöiden isäksi voidaan lukea ainakin Spede Pasanen, ja keksintökirjaksi Niksi-Pirkan julkaisut. Mutta löytyy muualtakin maailmasta vastineita: chindoguksi kutsutaan japanissa keksintöjä, joiden päämääränä on ratkoa arjen ongelmia tavoilla ja keksinnöillä, joita ei ole edes tarkoitus saattaa tuotantoon.

Tällä viikolla voit seurata keksintöpuuhissa Turun Taideakatemia esittävän taiteen koulutusohjelman agentteja, joiden toiminnasta seuraa blogeja keskiviikkona ja lauantaina.

Iloisia, vilpittömiä, turhia ja riemastuttavia keksintöjä!

Tällä viikolla kannettavista villasukkalainaamoista innostuva,

Meiju Niskala Arjen löytöretkeilijä ja Turku365-teoksen taiteellinen johtaja

Lisälinkkivinkit tehtävään:
  • » a< href=" http://www.wonderhowto.com/how-to-make-sleep-glasses-102673/> video-opastus nukkumislasien tekemiseen
  • » a< href=" http://website.lineone.net/~sobriety/> chindoguvideo
Tehtävävastaukset 0
Arjen löytöretkeilijät Yle Turun aalloilla!

Kuuntele viikkotehtävien toteutuksia myös Yle Turun verkkosivuilta.

Kuuntele