Viikkotehtävä 43 Järjestä flash mob! Yllätä tällä viikolla kanssakaupunkilaisesi flash mobin keinoin!

flasari2

Oletko nähnyt kaupungilla ilmaisia halausten antajia tai paikoilleen pysähtyneitä ihmisryhmiä? Entä laulajia tai tanssiryhmän?Ehkö olet törmännyt flash mobiin, 2000-luvulla syntyneeseen ilmiöön, jossa jotain yllättävää tapahtuu julkisella paikalla, usein toisilleen tuntemattomien henkilöiden toimesta.

Jo useita vuosikymmeniä ennen flash mobeja julkisessa tilassa on nähty happeningeja ja performansseja, joiden tekijöinä on pääsääntöisesti ollut taiteen alan opiskelijoita tai ammattilaisia, mutta 2000-luvulle tultaessa osallistujajoukkoon liittyivät tavalliset kaupunkilaiset jotka halusivat piristää, hämmentää, pitää hauskaa tai testata mitä luovaan muotoon puettu voima jonkin asian puolesta tai sitä vastaan voisi ympäristössään aiheuttaa. Mitä tapahtuu kun liukuportaissa jaetaan aamua piristäviä ylävitosia? Tai 300 hengen kiitoslaulukuoro yllättää tv-lupamaksun maksaneen yksityishenkilön keskellä kahvilaa? Käy kurkkaamassa kyseisiin tapahtumiin liittyvät videot, ja jatka lukemista sen jälkeen eteenpäin.

Tämän viikon arjen löytöretkeilijöiden tehtävänä on järjestää flashmob.

1. Mieti minkälainen maailma mielestäsi on ja minkälainen sen pitäisi olla. Mikä saa sinut nauramaan, suuttumaan tai piristymään? Mihin asioihin toivoisit ihmisten kiinnittävän enemmän huomioita tai mihin haluaisin ihmisiä rohkaista?

2. Mieti seuraavaksi yksinkertainen teko tai toiminta, joka kiteyttäisi jonkin ajatuksistasi.

3. Mieti sen jälkeen flash mobille sopiva ja aika, ja laita sana tapahtumasta iikkeelle. Yksinkertaisimmillaan voit pyytää ihmisiä vaikka tietylle sillalle tiettyyn aikaan vilkuttamaan ohikulkijoille.

Tällä viikolla flash mobeja tapahtuu runsaasti! Viikon kummina toiminut laulaja Anette Kaukonen järjesti flashmobin Turun pääkirjastossa ja Turun Normaalikoulun 4-luokkalaiset performoivat Tuomiokirkon keskellä.

Kummien tehtävätoteutukset julkaistaan näillä sivuilla keskiviikkona. Samana päivänä Turun keskustassa operoi myös Opettajaopiskelijoiden Agenttiryhmä omilla Falsh mobeillaan. Silmät tarkkana siis!

Tällä viikolla suojateitä kiillottava

Meiju Niskala Arjen löytöretkeilijä ja Turku365-teoksen taiteellinen johtaja

Lisälinkkivinkit tehtävään:
Tehtävävastaukset 0
Viikon kummitaiteilija

Laulaja Anette Kaukonen

Anette

Anette Kaukonen on turkulainen laulaja, joka toimii myös ilmaisutaidon, uskonnon sekä elämänkatsomustiedon opettajana. Kaukonen innostuu tarinoista, jännistä äänistä, herkuttelusta, haaveilusta ja uusien asioiden kokeilemisesta - kuten flash mobista.

Viikon löytöretkeilyryhmä

Turun Normaalikoulun 4c-luokka

Arjen löytöretkelly viikko 43 005

Turun normaalikoulun 4c-luokan oppilaat valmistivat flash mob -esityksen.

Arjen löytöretkeilijät Yle Turun aalloilla!

Kuuntele viikkotehtävien toteutuksia myös Yle Turun verkkosivuilta.

Kuuntele
Kommentit 1
  1. Meiju Lampinen 27.10.2011 klo:17:32