Viikkotehtävä 37 Ryhdy karkkitehdiksi. Ryhdy tällä viikolla karkkitehdiksi ja askartele uusi ehdotuksesi kaupungin vetävimmästä talosta karkkien ja coctail-tikkujen avulla.

Jossain virtaviivaisen nykyarkkitehtuurin seassa niitä vielä vilahtelee: riikinkukkoveistosten vartioimia porttikongeja, irvistelevillä kivihahmoilla koristettuja julkisivuja ja pitsein reunustettuja ikkunanpieliä. Mutta enemmänkin mielenkiintoisia yksityiskohtia ja arkea piristäviä rakenteita kaupungissa voisi olla: komeita maisemankatselutorneja, pulleita veistoksia ja pieniä, sisäpihoja yhdistäviä siltoja.

Kuljeskele tällä viikolla kaupungissa ja tee havaintoja. Palauttaisiko laulava suihkulähde tai kuusikulmainen maailmanpyörä uutta eloa puistikon kulmaan? Olisiko eduskuntatalo hauskempi, jos sen katolla keikkuisi linnunpesää muistuttava kaikille avoin kahvio, tai muuttuisiko uusi musiikkitalo useamman kaupunkilaisen paikaksi, jos sen sivuun rakennettaisiin skeittiramppi (kuten Oslon oopperatalossa) tai puistoon viriteltäisiin riippumattometsä?

Ryhdy karkkitehdiksi ja toteuta suunnitelmat rakentamalla ideoista pienoismallit irtokarkkien, hedelmänpalojen ja coctailtikkujen avulla. Voit rakentaa kokonaan uusia rakennelmia tai tehdä pelkästään lisäosia olemassaoleviin rakennuksiin. Kuvaa lopuksi valmiit mallit oikeassa ympäristöissään, eli niissä paikoissa, joihin rakennelmat haluaisit toteuttaa.

Tällä viikolla musiikkitaloa uudistava,

Meiju Niskala Arjen löytöretkeilijä ja Turku365-teoksen taiteellinen johtaja

Tehtävävastaukset 0
Viikon kummitaiteilija

Kuvanveistäjä, kuvataiteilija Jan-Erik Andersson

karkkitehtuuria2

Jan-Erik Andersson on kuvanveistäjä, kuvataiteilija, mediataiteilija, performanssi- sekä ympäristötaiteilija. Hänen tunnetuimpiaan töitään on Turun Hirvensaloon valmistunut lehdenmuotoinen talo, jossa taiteilija perheineen asuu.

Viikon löytöretkeilyryhmä

Puolalan koulun 6b

Puolala 6b

Puolalan koulun 6b luokkalaisten viikko karkkitehteinä maistui makealta!

Arjen löytöretkeilijät Yle Turun aalloilla!

Kuuntele viikkotehtävien toteutuksia myös Yle Turun verkkosivuilta.

Kuuntele