Viikkotehtävä 3 Inspiroidu miniluennolla Opeta tuttusi taittelemaan origamilintuja tai pyydä ystävältäsi miniluentoa täydellisen puuronkeiton saloista!

13

Milloin viimeksi pääsit kuuntelemaan tuttavan pitämää luentoa tai sait itse pitää puheen innostuksen aiheistasi omalle kaveriporukallesi? Inspiroidu tällä viikolla ystävien kesken järjestetyllä miniluennolla.

Aihe voi olla mikä tahansa, kuten origamimallitaittelu, sanaristikot, akvaariokalat tai lempi tv-sarja. Luento voi sisältää pelkästään puhetta tai sen osana voi olla kuvia tai vaikka ruuanlaittoa. Älä huoli siitä kiinnostaako aihe muita —asiastaan innostunutta luennoitsijaa on aina ilo kuunnella. Voit pitää miniluentosi videokameralle, nauhoittaa sen puhelimeesi tai järjestää kodissasi ystävien kesken miniluentoillan, jossa jokainen saa esittää oman miniluentonsa osana illan ohjelmaa.

Kerro luentokokemuksestasi tai lähetä se jaettavaksi myös muiden arjen löytöretkeilijöiden kesken sivustolle.

Viime vuosina erilaisia ajatustenjakomalleja ja miniluentoja on kehitetty runsaasti. Inspiraatiota kannattaa hakea tutustumalla esimerkiksi Japanista muualle maailmaan levinneeseen Pecha Kucha -konseptiin, jossa luennoidaan 20 kuvan avulla siten, että jokaisesta kuvasta puhutaan 20 sekuntia.

Toinen kiinnostava luentotallenteita jakava organisaatio tunnetaan nimellä TED.  Jos joskus tuntuu siltä ettei ole mitään tekemistä tai tarvitset uutta perspektiiviä maailmaan ja elämään, kannattaa kuunnella jokin TEDin sivuilta löytyvistä esityksistä. Kokeile ruksia hakukoneeseen esimerkiksi inspiring, funny, fascinating ja arts. Näillä määreillä löydät muun muassa Benjamin Zanderin huikeasti rakennetun esityksen musiikista ja intohimosta.

Tällä viikolla arjen löytöretkeilijöiden miniluentokummina toimii vaatesuunnittelija Jaana Haaksiluoto sekä Turun Teräsrautelan koulun 4. luokka. Katso miniluennot muun muassa solmuista ja koirista näiltä sivuilta keskiviikosta eteenpäin.

Inspiraatioterveisin

Meiju Niskala Arjen löytöretkeilijä ja Turku365-teoksen taiteellinen johtaja

Lisälinkkivinkit tehtävään:
Tehtävävastaukset 0
Viikon kummitaiteilija

Jaana Haaksiluoto

Jaana Haaksiluoto

Jaana Haaksiluoto on Helsingissä asuva taiteilija ja vaatesuunnittelija.

Viikon koululaisryhmä

Suikkilan koulun 4. lk

suikkila4lk

Viikon 3 koululaisminiluennoitsijoina toimivat Teräsrautelan koulun Suikkilan yksikön neljäsluokkalaiset opettajanaan Riikka Forsberg.

Arjen löytöretkeilijät Yle Turun aalloilla!

Kuuntele viikkotehtävien toteutuksia myös Yle Turun verkkosivuilta.

Kuuntele
Kommentit 3
  1. Meiju Lampinen 1.3.2011 klo:19:48

    Kuulin miniluennot mm. ensiavusta ja äänenkäsittelystä. Huikeaa kuulla, mitä kaikkea spesiaalia lähipiiri osaakaan, kun he intoutuvat puhumaan innostuksen aiheistaan!

  2. Anna-Sofia Sysser 13.4.2011 klo:16:18

    pidin tyhy-päivän jälkeen useammankin miniluennon aiheesta lasertaistelu. kuulijat olivat innoissaan!

  3. Emmi Kantonen 14.4.2011 klo:19:15

    MS 20, Polysix, Monopoly, Juno 600… syntikka-aiheiset miniluennot lähes jokapäiväistä herkkuva…