Viikkotehtävä 27 Piristä taiteen keinoin! Etsi ja valitse arkiympäristöstäsi tällä viikolla yksi kohde, ja piristä sitä taiteen keinoin.

klownitalo

Pistääkö pihan perimmäisestä nurkasta silmään ruma räystäsputki? Entä näyttävätkö roskakorit sotkuisilta ja epämiellyttäviltä laatikoilta? Etsi ja valitse täällä viikolla arkiympäristöstäsi jokin yksitoikkoinen tai mitäänsanomattomalta näyttävä kohde ja piristä sen ilmettä taiteen keinoin.

Korjaa kivitalon murtunut kulma legopalikoilla tai ehosta harmaalle roskapöntölle piippurassipötköistä muhkeat viikset tai värillisestä kontaktimuovista kauniit huulet. Voit askarrella roskakorille myös värikkään kuosin tai maalata tylsän, parkkipaikkaa ympäröivän kettingin vesiliukoisella kultamaalilla isoksi, kultaiseksi nilkkarenkaaksi.

Ja jos aurinko paistaa oikein komeasti, vaihda akvarellipaperi harmaantuneeseen varastonseinään ja tee siihen maisemamaalaus saippualla ja vedellä!

Paikkasidonnaiseksi graffitiksi tai -installaatioksi kutsutaan usein teosta, joka on tehty alkuperäisen tilan ehdoilla, sitä hyödyntäen tai kommentoiden. Muistathan siis tämän tehtävän tehtyäsi vilkaista aika ajoin, että kohde ja teoksesi on hyvässä kunnossa, ja mikäli tarvetta ilmenee, huoltaa teos kuntoon ja lopulta, sen tullessa elinkaarensa päähän, poistaa se paikasta kokonaan.

Tällä viikolla kummeina toimivat Turun Muksulanmäen päiväkotiryhmä ja kuvittaja-graafikko-työhuonekollektiivi Erikiva. Kummien tehtävävastaukset näet näillä sivuilla keskiviikkona!

Tällä viikolla legoilla vanhojen talojen kivijalkoja paikkaileva,

Meiju Niskala Arjen löytöretkeilijä ja Turku365-teoksen taiteellinen johtaja

Tehtävävastaukset 0
Viikon kummitaiteilija

Erikiva

Erikivat omakuva

Erikiva on seitsemän helsinkiläisen suunnittelijan ja kuvittajan työyhteisö. Erikivat ihmiset löytää Pursimiehenkadun toimistolta tai netistä: http://erikiva.blogspot.com/

Viikon löytöretkeilyryhmä

Muksulanmäen päiväkoti

Muksulanmäen päiväkodin lapsia

Muksulanmäen päiväkodin Mansikat ja Vadelmat päättivät piristää ympäristöään maalaamalla.

Arjen löytöretkeilijät Yle Turun aalloilla!

Kuuntele viikkotehtävien toteutuksia myös Yle Turun verkkosivuilta.

Kuuntele