Viikkotehtävä 23 Kerää varjokuvakokoelma. Kiinnitä tällä viikolla huomiota erikoisen näköisiin varjoihin ja valokuvaa ne varjokuvakokoelmaksi.

15072009661

Kun koko viikoksi on luvattu auringonpaistetta, niin on hyvä hetki kiinnittää huomiota ympäristöstä löytyviin jännittävän näköisiin varjoihin ja kokeilla, kuinka laajan varjokuvakokoelman niistä voi yhden viikon aikana kerätä.
Varjot voivat olla pieniä, suuria, epämääräisiä, kauniita, tai yllättävästi venyneitä. Tiettynä hetkenä polkupyörän varjo saattaa muistuttaa enemmän robottia kuin polkupyörää ja käsi kädessä kulkeva pariskunta venyä koko korttelin mittaiseksi sydämen malliseksi varjoksi.
Kokeile myös millainen varjokuva syntyy, jos menet osaksi tikkaiden varjoa ja täydennät sitä esimerkiksi käsien avulla tehdyllä jäniksen varjokuvalla.
Tämän viikon kummina toimii taiteilija Timo Väntsi, jonka tehtävävastaus ja kirjoitus varjoteatterista julkaistaan sivuilla keskiviikkona.

Kirpun ja viuhkan varjoa tällä viikolla metsästävä

Meiju Niskala Arjen löytöretkeilijä ja Turku365-teoksen taiteellinen johtaja

Viikon kummitaiteilija

Nukketeatteritaiteilija Timo Väntsi

timo väntsi omakuva

Timo Väntsi on 45-vuotias turkulainen nukketeatteritaiteilija, joka on työskennellyt näyttelijänä, ohjaajana, nukenrakentajana ja käsikirjoittajana nukketeatteri- ja teatterituotannoissa.

Viikon löytöretkeilyryhmä

Halikolon päiväkoti

hymyseinässä

Halikolon päiväkotilaiset ihmettelivät tällä viikolla, kuinka varjo syntyy ja kuinka vikkelästi se katoaa, kun aurinko menee pilven taakse.

Arjen löytöretkeilijät Yle Turun aalloilla!

Kuuntele viikkotehtävien toteutuksia myös Yle Turun verkkosivuilta.

Kuuntele