Viikkotehtävä 9 Käännä arki nurinpäin Kuljetko aina samaa reittiä töistä kotiin tai teetkö aamutoimet joka päivä samoin? Rutiinit luovat turvaa mutta toisto tappaa.

Niko R vastasi 26.10.2011 klo 11:27

Aloitin tehtävän klassisella muutoksella. En laittanut aamukahviini maitoa ja olin pyörtyä muutoksesta. Sain kuitenkin kasattua itseni kahvikupin jälkeen ja aloin tykätä ajatuksesta, että tänään kaikki tehdään nurinpäin. Kävin herättämässä lapseni, tällä kertaa laulaen, normaalin hyssyttelyn sijasta. Ulos lähtiessä annoin lapseni laittaa saappaat jalkaansa ja sopivasti ne menivät “vääriin” jalkoihin, enkä viitsynyt lähteä korjaamaan tilannetta.

Kun olin jättänyt lapseni hoitoon (vakkarihoitajalle kylläkin vaan) kävelin ja tiesin, että edessä olisi kuiva toimistopäivä. Käveltyäni poikkeuksellisesti n. kolme kilometriä töihin, hain toimistosta läppärin ja suuntasin työkaverini kanssa ravintolaan suvilahteen, jonne perustimme toimiston päiväksi.

Järjestimme tapahtumaa nuorille ja puheluita oli soitettavana runsaasti. Esittelin itseni toisella etunimelläni ja sukunimelläni. Tämä aiheutti muutamia ihmetyksiä, mutta niistä selvittiin.
Lounaalla päätin syödä jälkiruoan ja juoda kahvin ennen pääruokaa. On siis olemassa joitain rutiineja joista ei kannata poiketa.
Tapahtumarikkaan työpäivän päätteeksi lähdin kävelemään Hermannin rantatietä kotia kohden. Yritin liftata parin kilometrin matkan, mutta vetovoimani ei ollut tarpeeksi suuri tähän, sillä kukaan ei pysähtynyt.
Illalla vielä petasin itselleni sängyn keittiön lattialle, jossa nukuin yön yli…