Viikkotehtävä 9 Käännä arki nurinpäin Kuljetko aina samaa reittiä töistä kotiin tai teetkö aamutoimet joka päivä samoin? Rutiinit luovat turvaa mutta toisto tappaa.

JanE vastasi 16.10.2011 klo 23:08

Ajattelin kääntää arkeni nurinpäin ja listasin toimet joita teen päivittäin:

Herääminen -> päätinkin herätä klo 6:00 vaikka mikään ei sitä velvoittanut.

Aamupala -> aamiasen sijasta söisin päivällistä ja illalla puuroa tai mysliä.

Aamutoimet (eli aamukakka) -> tapahtuisi ulkona huussissa.

Alpakoiden hoito -> näitä söpöjä luontokappaleitakin hämmennettäisiin, he saavat normaalisti aamuruokansa sisällä tallissa, nyt he saisivat sen aitauksen laitimmaisessa nurkkauksessa.

Uutiset/Lehti -> päätin lukea lehdestä ne uutiset, joita en normaalisti lukisi missään nimessä. Normaalisti seuraan netistä Ylen, Helsingin Sanomien ja (kiitos ‘Arabikevään’) Al Jazeeran uutisia. Päätin vaihtaa näkökulmaa -> Deutsche Welle, Russia Today ja Haaretz Israeli News.

Tietokoneen käyttö -> entä jos käyttäisin joka kerta tietokonetta eri huoneessa/tilassa…? Laskin niitä olevan talossamme vessat ja sauna mukaan lukien 19 erilaista.

Nukkumaanmeno -> Keittiön pyödän alla nukkuminen ei nyt oikein sytyttänyt, jotin päätin sentään nukkua väärinpäin pää jalkopäässä.

JA MITÄ SITTEN TAPAHTUI?

Kommentteja:

-Aamulla ei oikein tiennyt mitä tehdä, kun kaikki muut nukkuivat (meillä oli vieraita), luin sitten kirjaa…

-Aamiaiseksi oli päivälliseksi tarkoitettua viherkeittoa, siis samaa mitä oli jo eilen illalla… =I

-Alpakat olivat ihmeissään kun rutiini rikottiin, sen näkee jo ilmeestäkin alla! (katso kuva)

-Uutiset olivat aika mielenkiintoisia, en jaksanut edes vaivautua postilaatikolle, koska eilinen lehti kelpasi tarpeisiini aivan hyvin… Epäkiinnostavien uutisten helmi oli Päijät-Hämeen kuntajohtajan kommentit kaavailtaviin kuntaliitoksiin: “Latukone kyllä kääntyy kuntarajalla, mutta hiihtäjä ei.”
Ja muiden uutisten perusteella israelilaisia kiinnostaa vain omat asiansa, ei se mitä maailmalla tapahtuu. Venäjän suhtautuminen Syyrian tilanteeseen jätti monta kysymysmerkkiä, ei kai ne nyt oikeasti usko että diktaattori alkaisi yht’äkkiä toteuttaa jotain ‘oikeita’ uudistuksia?!

-Tämä tietokoneen käyttö eri huoneissa oli hyvä idea, taidan jatkaa tätä, nyttenkin olen keittiössä…

-Ja illalla nurinpäin päiväni oli jo hyvin tajuttu: “Sä et varmaan syö tätä keittoa meidän kanssa, otat varmaan aamupalaa.”