Viikkotehtävä 9 Käännä arki nurinpäin Kuljetko aina samaa reittiä töistä kotiin tai teetkö aamutoimet joka päivä samoin? Rutiinit luovat turvaa mutta toisto tappaa.

Marianna Vilkman vastasi 4.10.2011 klo 19:17

Elämäni on hyvin epäsäännöllistä, mutta täynnä rutiineja. Nurinkuritin itseäni ja elämääni kahden viikon ajan. Jotkut asiat tein vain ihan huvikseni ja nyrjähdyksen kannalta. Joillakin jutuilla oli Suurempi päämäärä: haluan tappaa minua ajoittain kiusaavan G7J5- viruksen, jonka taudinkuvaan kuuluu putkiaivoisuus ja ehdottomuus. Tauti on niin salakavala, että joskus sen huomaa vasta sitten, kun se on jo mennyt ohitse. Aika näyttää, miten kahden viikon lääkekuuri tehoaa. Pysyykö virus jatkossa loitommalla?

- Ostin vauvojen hammasharjan aikuisten hammasharjan sijaan.
- Kävin McDonaldsilla tuhlasin sinne 3 euroa. Miettikää! Siis ihan hirveetä.
- Luovuin kielinatseilusta ja päätin välittää vähemmän omien ja muiden lauserakenteista ja sanojen taivutuksesta ja yhdyssanavirheistä. Lasten päästä vedettävä sänky.
- Tein jooga-asanat “väärässä” järjestyksessä ja jätin sumeilematta inhokkiasanani kokonaan pois. Nyt tajuan, mikä minua on astangassa ahdistanut…
- Soitin samalla täysillä punkkia, kun joogasin. Joogasaleissa on aina hiljaista ja kotonakin olen joogannut hiljaisuudessa. Urpo. Musiikin kanssa se on paljon mukavampaa.
- Lainasin miespuoliselta kaveriltani punaiset housut. En koskaan käytä miesten housuja. Enkä juuri muitakaan housuja. Ainakaan punaisia. Ajattelin salaa sosialisoida kaverini vaatekappaleen. Älkää kertoko sille, niin se ei muista noita mulla lainassa olevia, joita olen haukkunut kammottaviksi.
- Ostin muita karkkeja, enkä Siwasäkkiä. Ostin Maraboun suklaata, vaikka se on pahan makuista. Paha suklaalevy on mystisesti kadonnut. Kukahan sen söi? Kanit varmaan, koska minähän en syö Maraboun suklaata.
- Lakkasin kynnet. Jumpe mikä turhuuden multihuipentuma.
- Kasvatin kainalokarvat. Nehän kyllä haisee ihan kauheesti kun bakteerit jää niihin elämään. Itse asiassa haisen yhtä pahalta kuin aina ennenkin.
- Keräsin kaksi jätesäkillistä vaatetta ja rojua kaapeistani ja vein ne kierrätykseen ja roskikseen. Näitähän saattaa tarvita vielä jossain. Joo. Joku muu saa tarvita vihreää tekokarvahattua ja pinkkiä stetsonia sekä askartelemiani hiuslisäkkeitä ja koruja. Jos nimittäin ihan välttämättä haluaa.
- Pidin kokouksen baarissa ja tein esityslistan kuvallisesti. Häh mitä toi on mennyt laittamaan jotakin ihme kuvia virallisiin dokumentteihin? Nytkö se on seonnut lopullisesti?
- Yhtenä päivänä puin päälleni juhlamekon ja sen alle miesten bokserit. Jalkaan laitoin vähän liian suuret kumisaappaat. Ei kumisaappaita pidetä jos ei sada, nii! Ja muutenkin aika raju look.
- Valokuvasin “väärällä” valkotasapainoasetuksella.
- Kirjoitin aamuisin muutaman sivun tajunnanvirtaa TV:n katselemisen ja edestakaisin ryntäilemisen sijaan. Siis miten kukaan voi muka aamulla kirjoittaa yhtään mitään, eihän sitä ole kunnolla hereillä ja suihkussakin pitää käydä ja onhan nyt uutiset katsottava että pysyy mukana maailman menossa.
- Piirsin sarjakuvan. En mä mitään sarjiksia voi tehdä koska en osaa piirtää yhtään enkä mä ikinä keksi mitään hyviä ja ytimekkäitä juttuja kun oon niin kauheen sönkkö.