Viikkotehtävä 44 Perusta kotimuseo! Tee tällä viikolla kodistasi kotimuseo!

Marianna Vilkman vastasi 27.1.2012 klo 15:30

Tämä oli vaikea tehtävä. Ei siksi, ettenkö varastoisi nurkkiini ja kaappeihini kaikenlaista todella käsittämätöntä ja “tarpeellista”, vaan siksi, että KOTI= yksityinen kun taas MUSEO=julkinen.
Tehtävä sai minut pohtimaan yksityistä ja julkista tilaa ja sitä, mikä on oikeastaan julkista ja mikä yksityistä.
Yllätyin, miten pyhäksi koin kotini. Tuntui suorastaan loukkaavalta kotiani kohtaan kuvata sen nurkkia vakaana aikomuksena tunkea kuvat nettiin kenen tahansa töllisteltäviksi.
Vanhat nimikirjoitukseni, vanhat, kulahtaneet kalsarini ja kanien rakentamat pesät, joita en ole raaskinut hävittää, tuntuivat yhtäkkiä kuin omilta lapsilta, joita halusin suojella pahalta maailmalta.

Laitetaan tähän kuitenkin muutama “ihan kiva” -osaston kuva. Tämän verran olen valmis itsestäni paljastamaan. Jätän luurangot omaan, yksityiseen kaappiini ja laitan kiiltokuvat julkiseen tilaan internettiin.

Vastauksen valokuvat (klikkaa suuremmaksi)

  • kotimuseo 005 Lahjaksi saatuja juhlakenkiä. Käyttökertoja nolla, mutta ovathan nuo ihan kauniita museoesineitä. Ex- tukholmalaisen leidin vinyylilaukku, jota en ole Suomessa käyttänyt kertaakaan. Ettei iskisi ikävä Tukholman pahimpaan ghettoon.
  • kotimuseo 008 Kaksi seitsemästä selkätuestani. Näitä olen kuluttanut ja paljon. Olen hyvin huojentunut siitä, että nämä ovat muuttuneet museokamaksi. Arvatkaapa vaan, kumpaa noista kannattaa käyttää, jos ei halua ihmisten tuijottavan ja kuiskivan..?
  • kotimuseo 017 Naamioitumisvälineitä täytyy olla kotona aina senverran, että niitä riittää puolelle kaveripiiristäkin. Peruukit rulettaa OK? En ole vuosiin tehnyt yhtään uutta peruukkia, hiuslisäkettä tai rastaa. Käsitöiden aika on ohi? Museoon vaan kaikki.
  • kotimuseo 019 Toinen noista on museokani, joka on ollut elämässäni jo 8 vuotta, mutta en kerro kumpi.
  • kotimuseo 031 Haluaisin oppia tuntemaan oman levyhyllyni. Ihan turha kysyä, mitä se sisältää, en minä voi millään muistaa. Eikä tuossa ole vielä läheskään kaikki.
Kommentit
  1. Marianna Vilkman 27.1.2012 klo:15:40

    Lisättäköön vielä, että en todellakaan ole mikään koti-ihminen…