Viikkotehtävä 44 Perusta kotimuseo! Tee tällä viikolla kodistasi kotimuseo!

Tanja Parantainen vastasi 31.12.2011 klo 22:49

TERVETULOA KOTIMUSEOMME VUODENVAIHTEEN NÄYTTELYYN

Kotimuseomme vuoden viimeinen näyttely avautuu juuri vuodenvaihteen kynnyksellä…

Näyttelymme “KAUNIIT AJATUKSET, HYVÄT AIKOMUKSET…” on koottu museomme pysyvistä kokoelmista. Niiden “punaisena lankana” kulkee halu muistaa ystäviä ja sukulaisia, ja se elämän perustotuus, että monet aikomukset ja suunnitelmat jäävät keskeneräisiksi.

Kokoelmamme on esillä jännittävästi museon eri kaappien sisällä, erilaisiin laatikkoihin piilotettuna. Näin katsoja saa kokea löytämisen iloa…

Löydettävissä on mm. mittava teossarja JOULUKORTTEJA JA JOULUKIRJEITÄ YSTÄVILLE. Tässä teoksessa on eriasteisesti valmiita joulukortteja vuosilta 2003-2011. Osa on itsetehtyjä- mm. suosittu joulupallo-malli, jossa koristepapereista on tehty joulukuuseen ripustettavissa oleva kaksipuoleinen pallo kiinnitysnaruineen. Perheenjäsenet ovat signeeranneet kortteja vaihtelevan kokoonpanon mukaan. Teoksessa on myös ostettuja ja valmiiksi kirjoitettuja kortteja, sekä kortteja joista puuttuu osoite. Myös muutama jouluinen kirjekuori postimerkillä ja nimellä kuuluu mukaan, ja pari käyttämätöntä 1-luokan joulupostimerkkiä vuodelta 2005. Teoksen päättää kolmen perättäisenä vuonna kirjoitetun joulukirjeen sarja “Ystävälleni M:lle Turkuun”. Sarjan viimeisessä, vuoden 2008 kirjeessä on toiveikas alku” Tässä vihdoin tämän vuoden joulukirje, joka tulee luoksesi asti monien vuosien laatikkooni jääneiden kirjeiden jälkeen”.

Näyttelyn KIRJEITÄ PERHE-KUVILLA teoksessa esitellään lapsia- ystävälle perhekuva keskimmäisen ristiäisistä vuonna 2004, kummitädille syksyiset omenansyöjät vuonna 2006, ja veljelle kesän 2008 kesäkuvasarja ystävänpäiväksi 2009.

Näyttelyn ehdoton helmi on kuitenkin nuorten taiteilijoiden teos-sarja TAULUJA KUMMEILLE JA ISOVANHEMMILLE vuodelta 2008. Sarja sisältää peräti 16 canvakselle maalattua öljyväritaulua( koossa 15×15 cm). Taiteilijoilta oli tilattu jouluksi teokset kaikille kummeille (6+6) sekä isovanhemmille (2+2). Taiteilijat toteuttivat suuren urakkansa, ja osa teoksista käärittiin jo silkkipaperiinkin- mutta yksikään ei ehtinyt vastaanottajille asti. Välittäjänä toimineen äidin joulukiireessä tapahtui jotain. Teossarjan osia on onneksi ollut museossa esillä aiemminkin, ja nyt innovatiivinen assistentti ripusti niitä kauniisti esiin esim. siirrettävien naulakoiden päätyihin. Sarjassa on sekä esittäviä maalauksia ( Mummon kissa, Auringonkukat), että erityisesti väri-tutkielmia (Keltainen, Punainen neliö mustilla reunuksilla, Keltainen neliö mustilla reunuksilla, Turkoosi-keltainen-musta-punainen). Jo tämän teossarjan vuoksi museossa kannattaa nyt käydä! Samoilta taiteilijalta, ja yhdeltä uudelta nuorelta taiteilijalta on jo tilattu uusi teossarja museosta löytyneisiin 6 tyhjään taulupohjaan. Odotettavissa ehkä siis kokoelman täydennystä vuodeksi 2012!

Uusimpana kokoelmiin liittyivät nyt joulun 2011 alla KOLME KADONNUTTA JOULULAHJAKIRJAA OSTETTU HYVISSÄ AJOIN MARRASKUUSSA. Tätä teosta etsiessä pääsee samalla tutustumaan myös museomme muihin vuonna 2012 avautuviin “Kätkettyihin näyttelyihin”.

Valitettavasti näyttelystämme ei ole tällä kertaa esitekuvia, koska museomme kamera rikkoutui juuri joulun alla.

Sen sijaan kokoelmissamme on teos KIRJAHYLLYYN KÄTKEYTYVÄ KAMERA, joka on ollut rikki (ja esillä) vuodesta 2005, ja kätkee yhä sisäänsä filmin keväisistä 1-vuotis synttäreistä, joissa päivänsankari esitteli ylpeänä poikana potkutteluautoaan koko suvulle, ja 2- vuotiaan isosiskon hiukset saivat ensimmäiset saparonauhansa pikkuveljen lahjanaruista…

TERVETULOA MUSEOMME UUTEEN NÄYTTELYYN VAIKKA JO HUOMENNA, SEKÄ LUKUISIIN MUIHIN VUONNA 2012 AVAUTUVIIN NÄYTTELYIHIHIN PITKIN VUOTTA! HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2012 KAIKILLE!