Viikkotehtävä 29 Ryhdy katubloggariksi. Pidä tällä viikolla silmät auki ja jätä merkintä hauskoista ja mielenkiintoisista tilanteista suoraan tapahtumapaikalle piristämään muiden kanssakaupunkilaisten arkea kirjoittamalla havainto suoraan katuun katuliidulla.

Janna PunkOst vastasi 25.10.2011 klo 18:51

Lähdin liitujeni kanssa ensimmäisenä viemään roskia ja heti tärppäsi. Viereisellä kadulla kulkeva poika käveli tanssien, yksinään ja mitä ilmeisemmin ilman musiikkia. Ainakaan johtoja ei näkynyt roikkuvan mistään. Joko musiikki oli pään sisäista tai sitten kuulokkeet olivat erittäin hyvin piilotetut.

Seuraava etappi oli kerrostalon seinään kiinnitetty kyltti, josta joku huumorintajuinen oli tajunnut rapsuttaa sanan “EI” pois. Viesti muuttui heti paljon mielenkiintoisemmaksi..Tästä seuraava oli ikkuna, johon oli sisältäpäin kirjoitettu “MOI” ja oon sisälle oli piirretty hymynaama. Pitihän siihen oitis vastata.

Yritys, jonka nimeä tai toimintamallia en tiedä, on keksinyt mainostaa itseään avaruusaiheisella kuvalla ovensa ikkunassa. Ulkoapäin se näyttää pieneltä planetaariolta ja toimii hyvin herättäessään ohikulkijan mielenkiinnon.

Tästä matka jatkui betonitalolle, jonka seinällä on teksti KOTI 2. Tässä kohtaa onnenani oli tavata mies, joka tiesi kertoa koko talon historian. Hän oli itse syntynyt kyseisessä rakennuksessa ja antoi myös pidemmänpuoleisen luennon koko alueen historiasta. Hän sai lämpimän sämpylän palkaksi opastuksesta. Katuun raapustelu keräsi kiinnostuneita katseita, mutta tämä yksilö oli tarpeeksi rohkea tullakseen juttelemaan.

Kierros päättyi Kumpulan sivukoululle, johon lapsokaiset saivat tervehdyksen seuraavaa päivää varten.

Vastauksen valokuvat (klikkaa suuremmaksi)

  • mini-SAM_0019 Tanssiva kuljeskelija.
  • mini-SAM_0020 Ohjeistus jätöksistä.
  • mini-SAM_0021 Alkuperäinen.
  • mini-SAM_0042 Terve skidit!
  • mini-SAM_0024 Planeettoja ikkunassa.