Viikkotehtävä 14 Kirjoita sattumaruno. Tekstin tuottamisella sattuman avulla on pitkät perinteet.

Jarmo Heimo vastasi 4.4.2011 klo 13:41

Kaupungin kirjaston asemasta päätin toteuttaa tehtävän kotikirjastossani numeroina nelihenkisen perheeni syntymäpäivät. Hyllyjä ei valitettasti ollut tarvittavaa määrää, mutta kirjoja kyllä löytyi riittävästi :-) “Mr. Chairman” Engelsk möterterminologi, “Saada onnellinen lapsuus”, Ben Furman, “Orja”, Isaac Bashevis Singer, “Aurinkomerkit” Linda Goodman. Niistä kunkin perheenjäsenen synttäriluvun mukainen sivu ja sana. Ja tässä tulos (välimerkit runoilijan):

“Meeting written officers: organize! Eniten alkaneet terapiaan ikään. Jaakobin munan jaksa toi. Ominaisuudet yhtä, jollekulle tosiseikat. ”

Alle lisätyt kuvat on haettu samalla periaatteella kuvatiedostoista.

Vastauksen valokuvat (klikkaa suuremmaksi)

 • Pappa ja hevoset Ylpeä isoisä rakkaiden ravihevostensa kanssa joskus 1920-luvulla.
 • DSC_0200 Talven tunnelmaa pihapiirissä.
Kommentit
 1. Jarmo Heimo 4.4.2011 klo:14:09

  Luinpa ohjeet tiukempina kuin miksi ne oli tarkoitettukaan: Poimin vain sanoja lauseiden asemesta. Tässä vielä uusi runoelma lausemetodilla:
  “A round-table discussion makes a change from the usual way of arranging a meeting. On ryhdytty vakavasti pohtimaan sitä, mitkä ovat tekijät, jotka suojaavat meitä ja auttavat meitä selviämään kaikesta huolimatta. Ennemmin tai myöhemmin he tappavat sinut. Oinas voi uskotella asioita vaikka kuinka kauan ja keksiä uskomattomia juttuja, mutta valehtelijaksi hänestä ei ole.”

 2. Emmi Kantonen 5.4.2011 klo:11:57

  Sattumamenetelmällä valituista kuvista voi syntyä hienoja loikkia historiasta vaikka minne!

 3. Meiju Lampinen 5.4.2011 klo:16:12

  Ihan hirmuhauska idea luoda sattumakuvitusta! Täytyy itsekin kokeilla hetimmiten:)

 4. Meiju Niskala 5.4.2011 klo:21:26

  Sanaruno oli hauska, mutta lausekokonaisuuksilla tehty versio kyllä hohotutti aikalailla. Hieno teema, ryhmätyö ja ryhmässä toimiminen, varsinkin perheen dynamiikoista puhuttaessa :)

 5. Benny Barnhill 6.4.2011 klo:13:49

  Upeaa!