Liisa-Mari Ojala 10.8.2011 Sunnuntaimaalarit verestivät maalaustaitojaan kesäkurssilla

IMG_6204

On elokuinen täydellisen kesäinen päivä ja Vartiovuoren kahluualtaan luona maalausvälineitään järjestelee kymmenkunta Sunnuntaimaalaria, joista osa osallistuu lauantaina Turku365-taideklinikan Ehdotelmia Turun kaupunkikuvaksi -teokseen.

Meneillään on  Vastakohdista voimaa-kesäkurssi, jota vetää taiteilija Lemmikki Louhimies. Louhimies on jo opastanut maalarit alkuun ja kaikki etsivät sopivan maiseman maalattavaksi.

Kun katsoo tarkkaan, huomaa, että kahluualtaan veden pinta luo upeita heijastuksia ja värikuvioita maisemaan.

Louhimies kehuu Sunnuntaimaalareita innostuneiksi ja rennoiksi oppilaiksi. “Kun maalaaminen ei ole ammatti, vaan harrastus, sitä voi tehdä juuri niin kuin itse haluaa. Ei ole paineita tehdä vaikutusta muihin. Harrastajataiteilijat todella ovat vapaita taiteilijoita.”

Kurssin vetäjä Lemmikki Louhimies antamassa vinkkejä

Paikalla on myös Sunnuntaimaalareiden hallituksen jäseniä, verkkovastaava Kyllikki Terho sekä Marja Wuorisalo, joka toimii mm. Sunnuntaimaalareiden näyttelytoimikunnassa.

“Tuleva teospäivä ei jännitä. Tätä on harjoiteltu niin kauan kuin on maalaamista harrastettukin”, Wuorisalo kommentoi tulevan lauantain koitosta. Teoksessa käytettävät menetelmät on testattu etukäteen, enää tarvitsee vain tarttua pensseliin ja alkaa luovaksi.

Sunnuntamaalarin välineitä

Ehdotelmia Turun kaupunkikuvaksi -teokseen osallistuu 22 Sunnuntaimaalaria. Työt toteutetaan vanhojen mustavalkokuvien päälle maalaten. Vanhat mustavalkokuvat Turusta on kaivettu mm. kirjastosta ja Wuorisalon naapurin vanhoista almanakoista.

Sunnuntaimaalarit toivovat, että yleisö kiinnostuisi ja tulisi vaikka läheltäkin katsomaan maalareiden työskentelyä. “Kuvittelisi, että turkulaiset ovat jo tottuneet näihin kulttuuripääkaupungin tapahtumiin. Odotammekin yleisöltä ennemmin innostusta kuin oudoksumista”, Kyllikki Terho tuumii.

Sunnuntaimaalarit Marja, Amanda ja Kyllikki esittelevät valmiita ja keskeneräisiä töitään.

Kommentit
  1. Emmi Kantonen 10.8.2011 klo:20:42

    Kuvankaunis maalauskeli! Toivottavasti teospäivänäkin aurinko paistelee :)

  2. Eeva Nikoskelainen 11.8.2011 klo:08:35

    Turun Sunnuntaimaalareissa on rento ja luovuuteen innostava henki. Tervetuloa mukaan!

  3. Kyllikki Terho 16.8.2011 klo:09:43

    Luonnossa maalaaminen oli minulle uusi ja erittäin positiivinen kokemus. Toivottavasti ensi kesän kursseilla on yhtä suotuisat säät kuin tänä kesänä oli.