Meiju Lampinen 20.4.2011 Mikä on MDF, gesso tai A3?

Sunnuntaimaalarit valitsemassa teospaikkoja

Sunnuntaimaalareiden klinikalla puhuttiin assistentin korviin aluksi koodikieltä. Koodit liittyivät tulevan teoksen käytännön toteuttamiseen. Sunnuntaimaalareiden teoksen ydin on yhdistää vanhaa ja uutta työstämällä vanhan valokuvan päälle uusia visioita nykyhetkestä inspiroituen.

Kuvat valloittivat toimiston lattiaa myöten.

Viime kerran klinikan kotitehtävän (etsi niin  paljon kuvia Turun vanhoista rakennuksista ja miljööstä kuin mahdollista) A4-kokoiset kopiot valloittivat koko toimiston. Ensimmäinen koodi murrettu: A3 on yksi mahdollinen teoskoko kuville, joita Sunnuntaimaalarit toteuttavat kesäkuussa.

MDF paljastui levyksi, jota käytetään paljon esimerkiksi keittiökalusteissa ja se voisi olla yksi vaihtoehto Sunnuntaimaalareiden kuvien taustalevyksi. Gesso taas on aine, jota saatetaan tarvita pohjustamiseen. Öljypastellit, akryylimaalit, tussit – kaikki nämä ovat mahdollisia välineitä vanhan kuvan inspiroiman työn toteuttamiseen. Assistentti mursi kaikki koodit!

Seuraavaksi valikoitiin innostavia teospaikkoja.

Sunnuntaimaalarit valitsemassa teospaikkoja.

Valinnanvaraa riitti!

Klinikalla löydettiin yhteensä 12 kiinnostavaa kuvaa teospaikoiksi. Selaa alla olevasta kuvagalleriasta makupalat ja arvaa, mistä paikasta kuva onkaan otettu! Tunnistatko Aurakadun ja arvaatko missä ratikat kulkivat? kysyy Taideklinikan assistentti Meiju Lampinen.

Makupaloja Sunnuntaimaalareiden mahdollisista kohteista (klikkaa suuremmaksi)

  • aurakatu.ML Missä kulkivat ratikat?
  • aurak.ML Mikä katu on kyseessä?
  • kristiinank.huonompiRL Mikä on tämä nurinkurin tiedosto...