Meiju Lampinen 1.11.2010 Ensimmäisellä tapaamisella innostuttiin virkamiehistä

Auranlaakson laulajat ensimmäisellä klinikalla

Nimetön kuoro esittäytyy pienen pohdinnan jälkeen Auranlaakson laulajiksi. He ovat tulleet klinikalle mukanaan toive siitä, että kuorolle löytyisi jokin identiteetti. Kuinka kuoro voisi olla jotain muuta kuin vain ”muuten vaan” kuoro? Mikä voisi olla heidän erityisyytensä? Kuorossa laulaa monenlaisia tekijöitä johtajanaan ammattimuusikko. Auranlaakson laulajat ovat kokoontuneet yhteen keväästä 2008 lähtien laulaakseen yhdessä ja rohkaistakseen toisiaan laulamaan.

Ensimmäiseksi keskustellaan kuorolaisten Turku-kokemuksista. Kauniita paikkoja löytyi pitkä lista, mutta myös korjaus- ja parannusehdotuksia nousi: Tyks olisi syytä pestä, kampiföri tuntuu olevan aina rikki, Aurasillan alla olevat kulut kaipaisivat koristusta ja julisteiden muotoilemat pehmopylväät ylistystä!

Yhteisistä inspiraatiomateriaaleista kuoro innostuu erityisesti henkilökohtaiseen yllätykseen pohjautuvasta youtube-pätkästä. Videolla satojen ihmisten kuoro yllättää laulamalla kiitoksen teeveelupansa maksaneelle naiselle kesken kahvihetken. Puhutaan ammattiryhmistä, jotka eivät koskaan saa kiitosta, vaikka sen ansaitsisivatkin. Keskusteluissa päädytään pohtimaan yllätystä arjessa, erityisesti virastoissa ja toimistoissa, laulun keinoin ja sovitaan seuraava tapaaminen kuoron treenitilaan Manillaan, jossa saataisiin kuulomaistiaisia!

Terveisin taideklinikan assistentti Meiju Lampinen, joka lurauttaa kiitoslaulun talonmiehille, jotka eivät pelkää lunta