Viikkotehtävä 7 Tutustu tuntemattomaan Soita esimerkiksi sellaisen talon ovikelloa jossa tahtoisit itse asua tai jätä esittelykirje itsestäsi bussin penkille.

Teetä ja filosofiaa

Nina on teekaupan pitäjä, johon tutustuin. Olen jo pitkään ollut teen juonnin ystävä ja Helsingissä sellaisille on kokoontumispaikkansa, Thehuone (Eerikinkatu 10). Paikan henkilökunta on yksinkertaisesti fantastista (Tykkään kaikista näistä upeista naisista. Ja vaikka ne on kaikki naimisissa onnellisesti, ei se estä käymästä siellä etsimässä vahvistusta käsitykselle, että maailma on täynnä mielenkiintoisia ja upeita naisia. Sellaisiakin mahdollisesti, joita voisin esitellä äidille).

Nina on asunut aikoinaan Budapestissa, ja palatessaan Helsinkiin hän ihmetteli teehuoneiden ja kauppojen puuttumista. Kuulemma 80-luvun kahvilabuumi hävitti ne Helsingistä ja teen moniulotteinen maailma piiloutui ystäviltään. Niinpä Nina päätti perustaa kaupan yhdessä siskonsa Nean kanssa vuonna 2005 ja keräsi maan alle piiloutuneet teenystävät jälleen uuteen taistoon taidokkaasti valmistetun ja herttaisesti tarjoillun teen puolesta.

Ninan mukaan filosofia Thehuoneen taustalla on yksinkertainen; edesauttaa ihmisten kokonaisvaltaista hyvää oloa. Minulle tuli mieleen Aristoteleen ajatus harmoniasta onnellisen elämän päämääränä. Aristoteleen mukaan harmonia on sopusointua ympäristönsä ja oman itsensä kanssa. Pelkästään keskittymällä omaan hyvään oloonsa ihminen ei voi olla aidosti onnellinen, vaan ainoastaan hedonisti. Ehkäpä Thehuone auttaakin ihmisiä löytämään miellyttävän ja lämpimän kohtauspaikan jossa harjoitella harmonian rakentamista maailmaan.

Suosittelenkin kanssakaupunkilaisille hakeutumista tällä viikolla teehuoneisiin, joissa tuntemattomiin voi tutustua kaikessa rauhassa.

Vastauksen kuvat (klikkaa suuremmaksi)

  • Ilmari tutustuu tuntemattomaan vk 7 Ilmari tutustuu tuntemattomaan
Kommentit
  1. Emmi Kantonen 15.3.2011 klo:13:15

    Missäpä on Turun parhaat teekkuppilat ja otollisimmat tuntemattomien tapaamispaikat?

Viikon Kummitaiteilija

Filosofi Ilmari Helin

Immu

Ilmari on sekä arjenlöytöretkeilijä, että filosofi. (Lukekaahan Ilmarin gradu: https://helda.helsinki.fi/handle/10138/19532.)