Viikkotehtävä 6 Psykomaantieteile Missä sijaitsevat romanttisimmat kutupaikat, parhaimmat piilot tai epämiellyttävimmät tienpätkät? Laadi tällä viikolla psykomaantieteellinen kartta.

Demoslaiset heittäytyivät psykomaantieteilijöiksi

Demoksessa keskeinen työskentelytapamme on ajattelu yhdessä. Siksi toteutimme tehtävän pikkujouluissamme vuoden 2010 lopulla. Pyysimme kaikkia juhliin osallistuneita merkitsemään Helsingin kartalle paikkoja, jotka synnyttävät voimakkaita tunteita. Keskityimme kolmeen tuntemukseen:

keltainen: huumaa ja kihelmöi
vihreä: hämmentää
punainen: pelottaa

Kuten kuvista näkyy, lappuja kertyi aika liuta. Oli innostavaa havaita, kuinka sama paikka synnyttää hyvin erilaisia tuntemuksia kaupunkilaisissa.
Tehtävä sai paljon innostuneita kommentteja juhlakansalta. Siksi olemme päättäneet toteuttaa toisen kierroksen tehtävästä Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön vuosipäivässä maaliskuussa.

Vastauksen kuvat (klikkaa suuremmaksi)

  • img_1487 Demoslaiset heittäytyivät psykom...
  • img_1847 Lappusatoa
  • img_1858_0 Mukana
  • img_1852 Itä-Pasila
  • img_1849 Aarreaitta
  • img_1848 Sairaalan seuduilla
  • img_1850 Unelmakoti
Viikon Kummitaiteilija

Ajatushautomo Demos Helsinki

demos

Demos Helsinki on riippumaton, viisivuotias ajatushautomo. Demoksessa meitä työskentelee kymmenen tutkijaa. Työmme tavoitteena on rakentaa yhteiskuntaa, jossa ihmiset ovat yhteiskunnan tulevaisuuden rakentajia, ei politiikan kohteita. Suuria teemoja työssämme ovat vähähiilinen yhteiskunta, onnellisuus sekä tulevaisuuden kaupungit. Tällä hetkellä etsimme ja kokeilemme uusia tapoja parantaa opiskelija-asumisen viihtyvyyttä, saada lapset liikkumaan enemmän ja luoda vähähiilisiä tuotteita ja palveluita. Lisää Demoksesta voi lukea osoitteesta www.demos.fi. Meitä kiinnostaa kaupunki, joka antaa tilaa ihmisille. Tuoreessa Metropolin hyvinvointi -raportissamme väitämme, että tulevaisuuden hyvinvointia rakentavat valtioita enemmän juuri kaupunkialueet.