Viikkotehtävä 49 Antaudu muiden johdatettavaksi! Seikkailu on lähempänä kuin aavistatkaan!

Kummitaiteilija

Seuraa koiraa

Sataa räntää, Helsinki peittyy valkeaan sohjoon. Tuulee. Kävelen pimenevässä illassa Taka-Töölön katuja, loska lätisee jaloissa. Kenkäni ovat litimärät, kuten myös housujen puntit puolisääreen asti. Palelee. Tästä lievästä epämukavuudesta huolimatta mieleni on korkealla. Talven ensimmäinen kunnon räntäsade!

Ryhdyn seuraamaan kahta ulkoilijaa, koiraa ja sen emäntää. Koira on näistä kahdesta selvästi se, joka päättää reitin. Se töpöttää tomerasti ensimmäisenä, vetäen hihnaa kireälle. Emäntä seuraa kiltisti narun perässä. Pidän välimatkan näihin kahteen kulkijaan huomaavaisena.

Kaksikko suuntaa kohti keskuspuistoa, Auroran sairaalan ohitse. Pururata on valoton. Kaupunkitaivas hohtaa oudon kellertävänä puiden mustien silhuettien yläpuolella. Sieltä täältä puiden välistä hohtaa aavemaisena läheisten asuintalojen valoja. Pimeys häivyttää tutun ympäristön, räntäsade vaimentaa kaupungin äänet. Tunnelma on määrittelemätön, unenomainen.

Koira puikkii innokkaasti pusikosta toiseen. Seuraan hiljaa perässä ja tuijottelen taivaalle. Lenkkeilijöitä läiskyttää ohitseni. Yhtäkkiä kadotan seuraamani kaksikon. Ajatuksissani kulkiessani olen harhautunut omille poluilleni. Sohjoinen pururata on yht’äkkiä autio. Päätän jatkaa matkaani, tappiosta huolimatta. Pimeä keskuspuisto on jännä paikka.

Kuvaan sarjan valokuvia ja palailen omia jälkiäni takaisinpäin. Hyvä retki, vaikka kadotinkin kohteeni nopeasti. Illan outo valo on tehnyt minuun vaikutuksen. Suuntaan pois puistosta, sillä varpaani alkavat olla jo aivan kohmeessa. Mutta, kas! Keitäs sieltä tuleekaan vastaan? Kohtaan koiran ja sen emännän juuri siinä pururadan risteyksessä, jossa tiemme luultavimmin erkanivat aikaisemmin. Otan koirasta potretin ja lähden kotiin.

Seikkailu Keskuspuistossa (klikkaa suuremmaksi)

  • Keskuspuisto1 Kohti Keskuspuistoa.
  • Keskuspuisto2 Alkutalven illan outo valo.
  • Keskuspuisto3 Lumoaa kulkijan.
  • Keskuspuisto4 Tiet erkanevat.
  • Keskuspuisto5 Ei pimeydessä ketään näy.
  • Keskuspuisto6 Yhtäkkiä pururata on tyhjä.
  • Keskuspuisto8 Ympäri käydään, yhteen tullaan.
Viikon Kummitaiteilija

Valosuunnittelija Tomi Suovankoski

Omakuva

Tomi Suovankoski on 36-vuotias valosuunnittelija, joka työskentelee pääosin teatterin ja tanssin alalla. Harrastaa rokin soittamista ja kaikenlaisissa kummallisissa projekteissa hääräilemistä.