Viikkotehtävä 42 Keksi tutulle asialle rinnakkainen käyttötarkoitus.

Kummitaiteilija

Kirkko ja kaupunki

Suomessa on 449 seurakuntaa. Niissä jokaisessa on ainakin yksi kirkko, joista jokainen valtaosan ajasta tyhjillään. Samaan aikaan kirkosta eronneiden määrä on jatkuvassa kasvussa ja kirkoissa järjestettävien tapahtumien määrä laskussa. Vuonna 2000 kirkollisten vihkimisten osuus oli 79,9%, viime vuonna enää 55,5%.  Erityisen ongelmallinen on nuorten suhtautuminen kirkkoon.

Samaan aikaan toisaalla  maamme on täynnä rockyhtyeitä, jotka tuskailevat harjoituskämppien ja esiintymistilaisuuksien vähyyttä. Jo pelkästään Hitlantis –verkkopalvelussa (www.hitlantis.com) on noin 4000 suomalaista esiintymismahdollisuuksista haaveilevaa yhtyettä, eli likimain 10 seurakuntaa kohti.

Harvoja ongelmia on yhtä helppo ratkaista.

Muutetaan kirkot treenikämpiksi ja esiintymisareenoiksi 10 kertaa viikossa. Kirkoissa olisi aamiaisesiiintyminen 08-09  ja lounasesiintyminen 12-13. Sisäänpääsymaksu olisi vapaehtoinen ja luovutettaisiin kirkon viikon kolehtikohteeseen. 10 yhtyettä saisi mielenkiintoisen keikan joka viikko ja nuoret kävisivät taas kirkoissa työmatkalla tai lounastauolla. Kuten virressä 198 sanotaan,  ”Varjossa Herran temppelin /  / on heillä paikka rauhaisin / levätä vaivoistansa.” Mikäli meteli alkaisi ahdistaa, keikat voisivat olla akustisia ja koskentinsoittaja saisi halutessaan käyttää kirkon urkuja.

Kehityksen voisi aloittaa maamme tunnetuin kirkko ,Turun tuomiokirkko 81 äänikerran pääurkuineen, tunnetaanhan se myös poikkeuksellisen hyvästä katedraaliakustiikastaan.  Turun tuomiokirkko soveltuisi tähän muutenkin poikkeuksellisen hyvin, koska se edustaa useaa eri tyylisuuntaa, muun muassa romaanista, goottilaista sekä uusgoottilaista tyyliä, kaikki hyvin katu-uskottavia tyylisuuntia.

Kyseessä olisi poikkeuksellinen win-win-win tilanne, jossa voittajia olisi kolme, kirkko, yhtyeet ja Turku, joka noteerattaisiin kaikkialla maailmassa poikkeuksellisen vapaamielisenä kaupunkina ja uuden perinteen käynnistäjänä.

(Tuomiokirkon kuva: Turun kaupunki)

Viikon Kummitaiteilija

Luova johtaja Saku Tuominen

Tuomiokirkko2

Saku Tuominen on Idealist Groupin luova johtaja. Hän toimi tv-tuottajana kahden vuosikymmenen ajan ennen kyllästymistään. Hän on kirjoittanut 5 kirjaa; kolme luovuudesta ja kaksi italialaisesta ruoasta ja konsultoinut yli sataa yritystä innovaatioprosessien kehittämisessä. Hänen intohimonsa ovat jääkiekko ja oliiviöljy. Harrastuksena hän on kirjoittanut rock-kritiikkiä 20 vuoden ajan. Kirkossa hän käy ainoastaan häissä ja hautajaisissa. Joko omissa tai ystäviensä.