Viikkotehtävä 31 juurruta kaupunkiin uusi rituaali! Eri maissa ja kaupungeissa ihmiset käyttävät julkista tilaa osana arkea hyvin erilaisissa tilanteissa. Mieti tällä viikolla, millainen perinne omaan kaupunkiisi sopisi!

Kummitaiteilija

Huutaminen on hyvin raaka ja pidättelemätön ilmaisun muoto, jossa ei juuri sanoja kaivata. Tärkeintä siinä on energia ja päättäväisyys. Huutaminen voi toki olla varsin ikävää, jos se suunnataan toiselle ihmiselle tai eläimelle. Haluankin hyödyntää huutamista positiivisena voimana.

Päätin tehdä huutorituaalin, jossa pyrin karjaisemaan kuluneen vuoden
aikana kertyneet negatiiviset kokemukset ja tunteet ulos ruumiistani, jotta voin siirtyä kevyemmin mielin kohti tulevaisuutta. Kyseessä on siis siirtymäriitti.

Rituaalin voi suorittaa missä tahansa, itse kiipesin Vähä-Heikkilän kallioille.Rituaali on kolmiosainen:
1. keskittyminen / hiljentyminen
2. huudon tarkoituksen kuvailu
3. huuto

Tehtävän juurrutus-osiossa luotan turku365 -projektin mainioon
nettisivustoon ja toivon, että kaupunkilaiset innostuvat huutamaan kaikenlaiset ikävät tunteet kuten katkeruuden, kateuden, vihan pidon ja muut negatiiviset höpöhöpöt ulos itsestään. Oma huutoni oli melko lyhyt, joka kertonee siitä että kulunut vuosi on sujunut minulla hyvissä merkeissä!

Kimmo Modigin viikkotehtävän toteutus videona

Kommentit
  1. Meiju Lampinen 22.8.2011 klo:13:30

    Aion huudahtaa tänään teatterisillalta. Kääk!

Viikon Kummitaiteilija

Taiteilija Kimmo Modig

modig_vaaka_kuvaaja-PIRJO-MYKKANEN

Kimmo Modig on Turussa asuva taiteilija. Hän työskentelee usein äänen kanssa, tehden mm. kuunnelmia, musiikkia, performansseja ja teatteria. Hänen lempiäänensä on tuulettimen humina makuuhuoneessa kuumina kesäöinä. Kuva Pirjo Mykkänen