Viikkotehtävä 29 Ryhdy katubloggariksi. Pidä tällä viikolla silmät auki ja jätä merkintä hauskoista ja mielenkiintoisista tilanteista suoraan tapahtumapaikalle piristämään muiden kanssakaupunkilaisten arkea kirjoittamalla havainto suoraan katuun katuliidulla.

03072010955

Satuitko aamulla näkemään, kuinka iloinen mies ripusti pyykkinarulle tuoreita lahnoja, tai kuinka kauppakeskuksen vuotavan katon alle kiikutetusta saavista kehittyi spontaani toivomuslähde? Entä osuitko paikalle juuri silloin, kun konduktööri tarkasti matkustajien matkalippuja twistimuuvein, tai kun virkamies morsetti naapuritaloon pikaterveisensä vetelemällä rullaverhoa ylös ja alas?

Pidä tällä viikolla silmät auki ja jätä merkintä hauskoista ja mielenkiintoisista hetkistä suoraan tapahtumapaikalle piristämään muiden kanssakaupunkilaisten arkea. Voit kirjoittaa havainnon katuun katuliidulla tai sisätiloissa post it -lapulle. Merkitsemisvälineiksi käyvät myös pienet viirit tai vaikka paperilaput pyykkipoikiin kiinnitettyinä.

Freewaybloggauksessa, eli katubloggauksessa on kyse kiinnostavien, ilahduttavien ja innostavien hetkien tallentamisesta suoraan tapahtumapaikalle. Euroopassa ja Yhdysvalloissa 2000-luvulla yleistyneet katuliidut toimivat lyhytikäisinä mutta helppoina kommentointivälineinä, joiden kautta kaupunki muuttuu hetkessä toisenlaiseksi, kun sitä pääsee tarkastelemaan toisten tekemien oivallusten ja huomioiden läpi.

Yksi juttu vielä tämän viikon tehtävästä ja tämän tehtävän kuvasta: törmäsin kerran Hakaniemen raitiovaunupysäkillä mustalla spray-maalilla kirjoitettuun tekstiin: Pöllin polkupyörän, haha!, joka toimii erinomaisena esimerkkinä siitä, mitkä sisällöt ja välineet eivät kuulu katubloggauksen filosofiaan. Muistetaan siis kunnioittaa tilaa, tehdä bloggaus väliaikaisilla välineillä ja tuoda kaupunkiin jotain, mikä voisi ilahduttaa, inspiroida tai pistää muidenkin ajatuksia hyrräämään.

Tällä viikolla Aurajokivarren elämää kommentoiva,

Meiju Niskala Arjen löytöretkeilijä ja Turku365-teoksen taiteellinen johtaja

Tehtävävastaukset 13
Viikon kummitaiteilija

Runoilija Timo Harju

toinen omakuva

Timo Harju on kirjailija, sanataideohjaaja & yhteisötaiteilija joka asuu Turussa. Timo on työskennellyt varsinkin vanhuslaitoksista ja kirjoittanut sieltä löytyvistä ihmisistä runokirjankin, mutta myös hyvin pienet ihmiset ja oikeastaan kaiken muunkin ikäiset ovat parhaita. Timo on ohjannut sanataideparkour-työpajoja ja pitää kaupungin aistimisesta muutenkin. Tänä kesänä hän on enimmäkseen perheensä kanssa ja toiseksi enimmäkseen kirjoittaa kirjaa, jossa kertojina ovat erilaiset esineet, tunteet, vuodenajat ja muut tärkeydet.

Arjen löytöretkeilijät Yle Turun aalloilla!

Kuuntele viikkotehtävien toteutuksia myös Yle Turun verkkosivuilta.

Kuuntele