Viikkotehtävä 26 Lähetä kesätervehdys toisten avustuksella. Tutkimusten mukaan jokainen ihminen yhdistyy maapallo toiseen ihmiseen keskimäärin seitsemän muun henkilön kautta. Testaa väittämää ja lähetä tuttavallesi kesätervehdys kädestä käteen muiden ihmisten avustuksella.

Kummitaiteilija

Oli haastavaa ja hauskaa miettiä, kenelle kirjoittaisin HITAASTI – tällä kertaa lähes kävelyvauhtia! – etenevän viestin, siis paperisen kirjeen. Tykkään kirjoitella kavereiden kanssa, pidän yleensäkin kirjoittamisesta. Viime vuodet olen kuitenkin keskittynyt viestittämiseen vain joko tietokoneella tai kännykällä. Facebookissa käyn henkilökohtaista kirjeenvaihtoa tuttujen kanssa silloin tällöin, kun taas kännykkäkirjoittelu on arkikauraa. Pidän sen nopeudesta ja tiiviistä koodauksesta joskin vastaanottajan mukaan voin laatia täysiäkin lauseita ja harrastaa korrektia suomenkieltä – olen nopea näppäilijä!

Tehtävä tuntui alussa työläältä, kunnes keksin kirjeen saajan, Vardössä asuvan valokuvaajatuttuni Sonja Siltalan. Tutustuin häneen jokunen vuosi sitten Norjan Vardössä, missä hän on asunut vuosia, ensin läänintaiteilijana, sittemmin kirjastossa valokuvien käsittelijänä ja arkistoijana. Sen lisäksi, että Sonja on mukava tyyppi, ihastuin hänen valokuviinsa kveeneistä, pohjois-Norjan suomalaissiirtolaisista. Tapasimme vähän myöhemmin uudestaan Rovaniemellä hänen kveenikirjansa ja siihen liittyvän valokuvanäyttelyn avajaisissa. Mietin, vieläkö hän asuu Vardössä ja saavuttaako kirjeeni häntä…

Etanapostin kuljettama kirjekuori (klikkaa suuremmaksi)

Kommentit
  1. Meiju Lampinen 22.7.2011 klo:15:12

    Olispa hirmu hauskaa kuulla, milloin tämä kirje päätyy perille! Toivon kovin että päätyy!

Viikon Kummitaiteilija

Ohjaaja Pieta Koskenniemi

Pieta omakuva

Ohjaaja Pieta Koskenniemi tutkii esityksiä ja opettaa teatteri-ilmaisua halukkaille. Hän asuu Rovaniemellä jakaen omakotitalon tuttavaperheen kanssa. Kuva: Tobago 2011, kuvaaja Tiina Louis.