Viikkotehtävä 15 Lähde suurelle löytöretkelle. Ota esiin kotikaupunkisi kartta, valitse kiinnostava ja itsellesi vierain alue, ja jäljennä kynällä valitsemasi kohdan päälle Kristoffer Columbuksen tai James Cookin purjehtiman reitin muoto. Eli tee suuri löytöretki.

Retkikunta Ruskeasuolla

Retkikunta, minä ja lapset. Ilma sumuinen, pientä tihutusta, sellainen seikkailijoiden sää. James Cookin reitti läpi Ruskeasuon metsän, risteillen edestakaisin Mannerheimintietä, päätyen lopulta Pohjois-Pasilaan. Eläytyminen, nuorten seikkalijoiden into. “Retki” on taikasana. Ympäristöstä löytyy vihjeitä piilotetusta aartesta. Lumen sulettua kaikenlaista tulee esiin. Kerrostuma talven hylkäämiä asioita, hukattuja lapasia, roskaa ja koirankakkaa. Elämä kiertyy kerroksellisuuden ympärille. Maatuminen, sukkessio, multa, ravinteet, dinosaurukset ja öljy. Keräämme reitiltä talteen asioita. Kylmä kangistaa retkikuntaa, eväät napostellaan. Suuntaamme takaisin tukikohtaan. Retki ei saavuta Pohjois-Pasilan junavarikkoa, seikkalu jää silti mieleen. Kotona koostamme mielikuvakartan kerroksista.

-Janne Saario

Jannen löytöretki (klikkaa suuremmaksi)

  • retkikunta Retkikunnan jäseniä
  • Janne vk 15 kartta Ruskeasuon seudun kartta
  • rasti Rasti
  • decompose Mielikuvakartta
Kommentit
  1. Emmi Kantonen 14.4.2011 klo:18:29

    Eväsretki, paras hetki!

  2. Meiju Lampinen 26.4.2011 klo:17:29

    Sumuinen ja tihuttava sää, on juurikin löytöretkeilijöiden sää, olen täysin samaa mieltä.

Viikon Kummitaiteilija

Janne Saario

Janne Saario

Janne Saario on maisema-arkkitehtuuria opiskeleva suunnittelija ja taiteilija. Hän on suunnitellut skeittipuistoja mm. Kauniaisiin ja Luulajaan. Jannen tunnetuin työ on skeittipuisto Micropolis.