Viikkotehtävä 13 Perusta löytötavaratoimisto. Paina nenä maahan, kurkistele räystäiden taakse ja kivien alle. Huomaa rappurallin välistä tirkistelevä puolikas passikuva, mukulakiven päälle kellahtanut barbien korkokenkä ja tuulen kadulle viskoma rakkausruno.

Kummitaiteilija

Tanssitaiteilijan löytötavaratoimisto

Olen esiintyvä taiteilija ja vietän aikaani erilaisissa pukuhuoneissa,  joista aina löytyy kaikenlaista löytötavaran oloista. Pukuhuoneiden   käyttäjät unohtavat niihin mitä merkillisempiä asioita. Jotkut tavarat   saattavat asustaa kanssani samassa huoneessa pidemmän harjoitus-ja   esitysperiodin ajan. Joissakin pukuhuoneissa viivyn vain illan tai   kaksi, ja minulle ei välttämättä selviä se, oliko unohtuneeksi   luulemani tavara sittenkin jonkun toisen siellä usein esiintyvän   oleellinen esitysrekvisiitta. Monesti jään pohtimaan löytötavaran   alkuperää ja mahdollista omistajaa.  Kulttuuritalojen kahvilat ja narikat ovat myös löytötavaroiden aarreaittoja. Niissä on naulakoihin, pöydille ja narikan tiskin alle unohtunut monta      esinettä tai vaatekappaletta.  Kaikissa keikkakaupungeissa haluan aina käydä kauppahallissa. Siellä   on usein ilmoitustaulu, johon on kiinnitetty kauppareissulla   unohtuneita tavaroita.

Terveisin  Pirjo Yli-Maunula

Pirjon löydöksiä (kuvat alla):

Piknikhuopa:

Tämä shaali löytyi kulttuuritalon kahvilan naulakosta. Joku otti aurinkoisena aamuna sen piknikiä varten mukaansa, mutta huomasi päivän edetessä, että talvipakkanen esti eväsretken toteutumisen, ja tulikin sen sijaan kulttuuritalon kahvilaan?

Saappaat:

Teatterin pukuhuoneesta löytyivät kuluneet saappaat. Kuuluivatko ne   johonkin rooliasuun, ja nyt ne unohtanut joutuu esiintymään muissa kengissä? Vai vaihtoiko joku kaupungissa vieraillut tähtiesiintyjä   juhlakengät jalkaansa ja unohti käytännölliset saappansa keikkapaikan pukuhuoneeseen?

Yllätyslelut:

Pääsisäismunan aarre löytyi teatterin lämpiöstä. Väliajalla maistui suklaa, mutta aarre jäi   kokoamatta, kun kello soi väliajalta toiselle puoliajalle?

Putki:

Kulttuuritalon lämpiössä viimeinen merkki elokuvajuhlien päättymisestä? Vaiko seuraavan ensi-illan somistuksen suunnittelijoiden materiaalia?

Pyöräilykypärä:

Kauppahallin ilmoitustaululla roikkuu kypärä. Muistutuksena pyöräilijöille turvallisemmasta ajotavasta? Vai unohtuiko turvavaruste meheviä kalajuttuja kauppiaan kanssa vaihtaessa?

Purkkaa ja narua:

Ksylitolipurkka ja narunpätkä löytyivät torilta läheltä toisiaan. Lumen alta paljastuneita muistoja talvikauden yleisötapahtumista? Tai ehkä sittenkin jättiläisen hammaslankaa?

Avain:

Ilmoitustaululla roikkuva avain mihin pääsisin tällä avaimella? Salarakkaan asuntoon, mummon   perunakellariin vai kaupan takahuoneeseen?

Siililapanen:

Jonkun lapsen rakas siililapanen löytyi lämpiön pyödältä. Sen pari kaipaa kaveriaan kotinsa eteisessä, koska ei pääse parittomana enää ulos leikkimään. Löytäneekö jompi kumpi käsinukkena uuden elämän?

Pirjon löydöksiä (klikkaa suuremmaksi)

 • piknikhuopa 1 Piknikhuopa
 • saappaat Saappaat
 • yllätyslelut Yllätyslelut
 • putki Putki
 • pyöräilykypärä Pyöräilykypärä
 • purkka ja naru Ksylitolipurkka ja narunpätkä
 • avain Avain
 • lapanen Siililapanen
Kommentit
 1. Emmi Kantonen 30.3.2011 klo:08:35

  Itse löytäisin enemmän kuin mielelläni talvisaappaat vuoden viimeisiin (toivottavasti!) lumessa tarpomisiin, ja piknikhuovan kevään ekalle puistoistunnolle :)

 2. Meiju Lampinen 2.4.2011 klo:11:51

  Jättiläisen hammaslankaa, tietenkin!

Viikon Kummitaiteilija

Tanssitaiteilija Pirjo Yli-Maunula

Elegy Promotional Photos

Oulun vuoden taiteilijaksi 2011 valittu Pirjo työskentelee löytötavararaportistaan päätellen aarreaitoissa.