Viikkotehtävä 10 Leiki ajalla Rytmi sisältyy kaikkeen toimintaan. Rytmi toistuu, muuttuu ja varioi —ja vie eteenpäin.

Koululaisryhmä

Arjen löytöretkelle ajalla leikkimään viikolla 10 lähtee Turun Normaalikoulun 4b-luokka. Luokassa on 17 oppilasta ja oman opettajan lisäksi neljä opetusharjoittelijaa Turun Opettajankoulutuslaitoksen toiselta vuosikurssilta. Jokainen aikuinen keksii jokaiselle päivälle kaksi ajalla leikkivää tehtävää. Toinen tehdään ohjatusti koulussa ja toinen omin avuin kotona.

Viikko on lähtenyt mukavasti käyntiin. Maanantaina luettiin kirjaa eri nopeuksilla ja lasten mielestä liian hidas oli väsyttävää. Tiistaina pohdittiin ajan käsitettä ja kotona lapset haastattelivat vanhempiaan tai isovanhempiaan ajan kulusta. Ennakkoluulottomasti ja retkeilyn henkeen sopivasti luokka on mukana.

Tässä vielä muutamia makupaloja loppuviikon tehtävistä, kurkkaa viikon lopuksi, mitä näistä nousi mieleen!

Keskiviikkona:
Katsotaan pieni pätkä ”Maailman ympäri 80-päivässä” – sarjaa ja pohditaan, miten nopeasti tänä päivänä on mahdollista matkustaa maailman ympäri. Mietitään, mitä kaikkea lentokone on mahdollistanut ihmisille. Onko vielä lentokonettakin nopeampia kulkuneuvoja käytössä ja minne niillä matkustetaan?
Kotona tehdään jokin arkinen askare erityisen nopeasti tai erityisen hitaasti esim. hampaiden pesu, imurointi….

Torstaina:
Liikuntatunnilla aloitetaan sirkuksen jakso ja tehdään koordinaatioliikkeitä niin että jalat toimii nopeasti ja samaan aikaan kädet hitaasti ja sitten toisin päin. Kuulostaako vaikealta? Kokeile!

Perjantaina:
Tutustumme ”Tuli on irti” – näyttelyyn Logomossa . Kävelymatkan aikana osa matkasta kuljetaan nopeasti ja osa todella hitaasti.
Kotona kerrotaan retkestä pitäen jokaisen sanan välissä pitkä tauko. Millaisenkohan reaktion tämä kuulijoissa ja kertojissa herättää?

Kommentit
 1. Meiju Lampinen 9.3.2011 klo:11:42

  4B:n keskiviikkoterveiset:
  “Tänään tarkistettiin kotitehtävä ja jokainen lapsi oli jutellut vanhempiensa kanssa
  ajan kulumisesta. Hienoa! Keskusteluissa oli käyty läpi rahan menoa ja tuloa, lomien
  lyhyyttä, lasten kasvamisen nopeutta ja sitä, kuinka aika kuluu hitaasti, kun ei ole
  mitään tekemistä. Siis aikuisilla!”

Viikon Koululaisryhmä

Turun normaalikoulun 4.b

Arjen löytöretkikuvat 006

Arjen löytöretkelle ajalla leikkimään lähtee Turun Normaalikoulun 4b-luokka. Luokassa on 17 oppilasta ja oman opettajan lisäksi neljä opetusharjoittelijaa.